avižinių dribsnių keksiukai arba skanūs ir sveiki pusryčiai vaikams

Avižinių dribsnių keksiukai, arba skanūs ir sveiki pusryčiai vaikams

Naudingi ir su džiaugsmu valgomi sveiki pusryčiai vaikams – vienas tų dalykų, kurių įvairovės nuolat noriu kuo platesnės. Metų pradžia įkvepia naujiems ieškojimams, tad pristatau puikius, labai paprastai ir greitai paruošiamus avižinių dribsnių keksiukus. Tiesa, kol  iškeps teks kiek palaukti, todėl jie tinkamiausi ilgiems ir niekur neskubantiems savaitgalio pusryčiams. Nebent būtume tokie gudrūs ir keksiukų atsargas laikytume šaldiklyje – tuomet jais mėgautis galėsime ir paprastą darbadienį – teliks pasišildyti kelias minutes orkaitėje.

sveiki pusryčiai receptai

Apie sudėtį – pieną keksiukuose galime keisti migdolų, kokoso ar kitu pienu. Trintą bananą – moliūgų ar obuolių koše. Aš pateikiu bazinę keksiukų versiją, tačiau kiekvienas ją galime pasitobulinti pagal save – įberti kelias saujas džiovintų vaisių, riešutų, kokoso drožlių ar šaldytų uogų. Jei bersime daugiau saldžių vaisių – cukraus galime ir visai nedėti. Arba – jį galime pakeisti keliais šaukštais medaus ar klevų sirupo.

avižiniai keksiukai

12 keksiukų:

  • 3 stiklinės stambių avižinių dribsnių (sausų)
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 40 g rudo cukraus
  • mėgstamų džiovintų vaisių ir riešutų (nebūtinai)
  • 1 didesnio banano
  • 350 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų tirpinto sviesto
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto (nebūtinai)

Recepte matuojama įprasta 250 ml stikline.

Gaminame sveikus pusryčius vaikams – kepame avižinius keksiukus:

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. Keksiukų formą lengvai patepame riebalais arba išklojame popierėliais.

2. Bananą sutriname šakute arba blenderiu. Turime gauti 1/2 stiklinės trinto banano.

3. Sumaišome avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir cukrų. Jei norime, įberiame pjaustytų džiovintų vaisių ir riešutų.

4. Kitame inde sumaišome trintą bananą, kiaušinius, tirpintą sviestą, pieną ir vanilės ekstraktą. Į šią masę pilame sausų produktų mišinį ir išmaišome.

5. Pilame tešlą į keksiukų formeles – kepiniai stipriai nepakils, tad užpildome jas iki viršaus, lengvai kiekvieną spūstelėdami šaukštu. Kepame 25-30 minučių kol keksiukai gražiai paruduos. Iškepusius atvėsiname 5 minutes – valgome šiltus arba atvėsusius, vienus arba su šviežiomis uogomis bei vaisiais, apšlakstytus klevų sirupu.

Man labai patinka, kad šiuos nuostabiai kvepiančius, gardžius ir sveikus avižinius keksiukus galime užšaldyti – po vieną įvyniokime į maistinę plėvelę ir laikykime sandariai uždengtame inde šaldiklyje. Prieš valgant išvyniokime iš plėveles ir pašildykime kelias minutes orkaitėje arba palikime atitirpti ilgesniam laikui kambario temperatūroje.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

2 Responses

  1. Lina
    |

    „bananą keisti moliūgų ar obuolių koše“
    Kokia? Žalių obuolių? Keptų? Obuoliene?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Lina, tinka visi Jūsų išvardinti variantai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *