Batonėliai iš grūdų žiedelių „Cheerios“

Iš vaikų mėgstamų grūdų žiedelių Cheerios galima sulipdyti gardžius, traškius batonėlius, puikiai tinkančius vaikiškiems gimtadieniams. Nors nesu didelė sausų pusryčių gerbėja, tačiau šventės proga vaikus palepinti tokiu skanėstu galime – vaikus sužavi tiek skonis, tiek faktas, kad sausi pusryčiai gali pavirsti į saldumyną.

Pagaminti šį skanumyną paprasta, pasidarbuoti teks tik 5-7 minutes, tačiau jas visas sąžiningai ir skirkime batonėliams – jų masė sparčiai stingsta, todėl suktis reikia greitai ir sutelkus dėmesį.

greitai padaromi saldumynai vaikams

Grūdų žiedeliai sulipinami tirpintų zefyriukų pagalba – zefyriukai čia naudojami amerikietiški, taip vadinami marshmallow. Jų rasime prekybos centrų saldainių skyriuose, arba specializuotose saldainių parduotuvėse. Norint, zefyriukus galime pasigaminti ir patys – apie tai rasite čia. Taip pat, kaip ir žemės riešutų sviestą, kuris šiame recepte irgi dalyvauja.

 

10-12 skanėstų:

  • 25 g sviesto
  • 140 g zefyriukų
  • 1 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai)
  • 60 ml žemės riešutų sviesto
  • 3 stiklinių (apie 140 g ) grūdų žiedelių „Cheerios“
  • šlakelio aliejaus formai patepti
  • 30 g juodo šokolado

Gaminame batonėlius iš grūdų žiedelių „Cheerios“:

1. Kepimo formą lengvai patepame aliejumi.

2. Sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies.

3. Į ištirpusį sviestą dedame zefyriukus – jei jie didesni, galime kiek pasmulkinti, kad greičiau ištirptų. Nuolat maišydami, ant nedidelės ugnies ištirpiname zefyriukus. Beriame į juos vanilę, dedame žemės riešutų sviestą ir išmaišome iki vientisos masės.

4. Beriame į gautą masę grūdų žiedelius ir sparčiai išmaišome, kad visi žiedeliai apsiveltų. Krečiame masę į paruoštą formą ir sparčiai išlyginame į vieną sluoksnį, kiek paspausdami rankomis ar nedideliu kočėlu iš viršaus. Paliekame kambario temperatūroje sustingti ir atvėsti – 10-15 minučių.

5. Vandens vonelėje ištirpiname juodą šokoladą ir juo pašlakstome kepimo formoje sustingusius grūdų žiedelius. Vėl paliekame, kad šokoladas sustingtų – jei skubame, galime įdėti į šaldytuvą. Kai šokoladas sustingsta, supjaustome batonėlius norimo dydžio gabalėliais, aštriu peiliu. Norint, dabar į juos galime įsmeigti ir medinius pagaliukus – vaikams skanumynai nuo jų paprastai būna dar gardesni.

Batonėlius iš grūdų žiedelių „Cheerios“ laikome kambario temperatūroje, sandariai uždarytus dėžutėse.

Nuotraukos Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *