cukinijų ir obuolių duona gimtadienio mugė

Cukinijų ir obuolių duona

Jei gerieji sodų ir daržų nykštukai pasirūpino, kad jūsų virtuvėje šiemet netrūktų obuolių bei cukinijų, būtinai išmėginkite cukinijų ir obuolių duonos receptą. Drėgnas, švelnus, cinamono kvapais apsikaišęs, paprastai paruošiamas. Mano siūloma versija – pati paprasčiausia – toks pagrindas, su kuriuo galima varijuoti papildomai įberiant graikinių ar pakepintų žemės riešutų arba aguonų kelis šaukštus.

 Reikės:

  • 1 stiklinės rupių kvietinių miltų
  • 0,5 stiklinės baltų kvietinių miltų
  • 3/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio kepimo sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • žiupsnio tarkuoto muskato riešuto
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 80 ml neutralaus skonio aliejaus (kokoso, rapsų, saulėgrąžų)
  • 80 ml natūralaus jogurto arba kefyro
  • cukinijos gabalėlio (kad išeitų 1 stiklinė tarkių)
  • 2-3 obuolių (kad išeitų 1 stiklinė tarkių)

Cukinijų ir obuolių duoną geriausiai kepti pailgoje kekso formoje, o taip pat ir mažose keksiukų formelėse. Miltų didesnę dalį aš siūlau dėti rupių – jie naudingesni, tačiau turėkite minty, kad ir kepinys su jais išeis drėgnesnis. Jei norite sausesnio, puresnio, didesnę dalį berkite baltų – pirmos ar aukščiausios rūšies miltų.

Recepte matuojama įprasta, 240 ml talpos stikline.

Kepame cukinijų ir obuolių duoną:

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą lengvai pašlakstome aliejumi.

2. Viename inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir prieskonius.

3. Į kitą indą pilame aliejų, kiaušinius, jogurtą ir cukrų, viską išplakame šakute ar plakikliu iki vientisos masės. Į gautą masę pilame miltų mišinį ir išmaišome – gausime tirštoką tešlą.

4. Cukinijas ir obuolius sutarkuojame burokine tarka, jei labai sultingi – kiek nuspaudžiame. Beriame tarkius į tešlą ir gerai išmaišome.

5. Kepame įkaitintoje orkaitėje 50-55 minutes. Ar cukinijų ir obuolių duona iškepusi, patikriname įbesdami medinį pagaliuką – ištrauktas jis turi būti sausas.  Pyragą pilnai atvėsiname ant grotelių.

geriausi receptai su cukinija

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės, recepto idėja: diethood.com

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *