Duonos krepšeliai ir traškučiai

Krepšeliai iš duonos – man regis, greičiau ir būti negali. Duonos riekeles pakočiojam, į keksiukų formą surangom – keliolika minučių karštos orkaitės glėbyje ir turime traškius valgomus indelius. Su jais gardžiai dera tiršti užtepai – gvakamolė, humusas, rūkytos žuvies mišrainės ar pastos. Puikus, dailiai atrodantis užkandis, ypač praverčiantis kai laiko vaišių ruošai galime skirti labai menkai.

Jei su laiku dar striukiau, tuomet trumpinkime kelią vietoje krepšelių paruošdami duonos traškučių – juos skanu valgyti merkiant į tuos pačius užtepus. O kokią galią žodis traškučiai turi vaikams, daug pasakoti nereikia – keliaujam gaminti!

12 krepšelių reikės:

  • 12 baltos, skrudinimui skirtos duonos riekių
  • šlakelio aliejaus
  • keksiukų kepimo formos

Gaminame duonos krepšelius:

1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.

2. Nupjauname duonos pluteles (bus skrebučių sriubai ar salotoms), riekes pakočiojame kočėlu, kad būtų plonesnės. Įpjauname kiekvienos riekės kampus įstrižai.

3. Dedame paruoštas riekes į keksiukų kepimo formą suformuodami krepšelius. Vidinę jų pusę lengvai patepame aliejumi.

4. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 10-15 minučių, kol gražiai pagels, paruduos. Leidžiame atvėsti ir tik tada išimame iš kepimo formos – duonos krepšelių forma bus tvirtesnė.

Reikės:

  • baltos, skrudinimui skirtos duonos riekių
  • Provanso žolelių ar kitų prieskonių
  • šlakelio aliejaus, druskos

Gaminame duonos traškučius:

1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.

2. Duonos riekeles pakočiojame kočėlu, lengvai patepame aliejumi ir pabarstome Provanso žolelėmis ar kitais norimais prieskoniais bei druska.

3. Supjaustome trikampiais, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame karštoje orkaitėje 8-10 minučių.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *