Gardusis Giedrės tortas, kurio net kepti nereikia

Gardus, gaivus ir greitai paruošiamas tortas, kurį vaikų gimtadieniams gamina mano brangi draugė Giedrė ir kuris visada žaibiškai nušluojamas nuo stalo. Tortą galima puošti šviežiais ar šaldytais juodaisiais serbentais, avietėmis, spanguolėmis ar kitomis rūgštelės turinčiomis uogomis. Bet tobuliausias derinys gaunamas ruošiant su šviežiomis braškėmis – didysis jų sezonas jau ne už kalnų, būtinai išmėginkite!

Kadangi tortas nekepamas, jį gaminti reikia inde, kuriame patieksite – gilesnėje lėkštėje ar pusdubenyje. Aš ruošiau kvadratinėje 26×26 cm dydžio, 7 cm gilumo lėkštėje. Jei ruošite panašaus dydžio inde – produktų kiekį naudokite tą patį. Jei dydis stipriai skiriasi, atitinkamai produktų skaičių padidinkite arba sumažinkite.

Reikės:

  • 3 pakelių po 180 g sausainių „Du gaideliai“ ar panašių
  • 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno „Rududu“
  • 100 g graikiškų riešutų (nebūtinai)
  • 4-5 didelių bananų
  • 0,75 l plakamos grietinėlės 36 proc.riebumo
  • 2 šaukštelių miltinio cukraus
  • 1 šaukštelio maltos vanilės
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 500 g braškių ar kitų rūgštesnių šviežių arba šaldytų uogų
1. Rankomis arba virtuvės kombainu sutrupiname sausainius iki nedidelių gabalėlių. Kruopščiai išmaišome su indeliu „Rududu“ – geriausiai tai padarysime rankomis. Sausainių ir „Rududu“ mišiniu išklojame torto indą, suformuodami torto pagrindą, gerai rankomis paspaudžiame, palyginame, uždengiame maistine plėvele ir statome į šaldytuvą 1-2 valandoms, o jei reikia, galime ten palikti ir per naktį. Tai vienintelis torto gamybos darbas, kurį galima padaryti iš vakaro – visa kita reikia ruošti tą pačią dieną, kai valgysime.

2. Ant atšaldyto torto pagrindo išdėliojame graikiškus riešutus, o ant jų – supjaustytas 2 cm storio bananų riekeles taip, kad visas tortas tolygiai pasidengtų bananų sluoksniu.

3. Grietinėlę išplakame su 2 šaukšteliais miltinio cukraus ir 1 šaukšteliu maltos vanilės iki standumo, baigiant plakti įpilame citrinos sultis ir dar kiek paplakame. Klojame grietinėlę ant torto viršaus, šaukštu kiek paformuodami kauburėlius. Viršų puošiame braškių puselėmis.

4. Tortą dedant į lėkštutes – supjaustykite gabalėliais, o į pačią lėkštutę perkeldami ir šaukštą pasitelkite – taip patogiau.

Štai tiek to darbo – gamindami užtruksite ne daugiau nei valandą, o rezultatas – garantuotai pavyksiantis gardus tortas, kuris tiks net ir mažiausiems valgytojams.

Greitai paruošiamas tortas vaikų gimtadieniams

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nuotraukos: A. Rimaitės

4 Responses

  1. Inga
    |

    O grietinėlės saldesnės nereikia daryti? Ar užtenka saldumo?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Oi, saldumo tikrai užtenka, nes torto pagrindas nuo Rududu pakankamai saldus, bananai taip pat saldūs, tad grietinėlės ir braškių vaidmuo šiame torte – atsverti tą pirmųjų sluoksnių saldumą ir suteikti lengvumo, gaivumo.

  3. Kristina
    |

    O tai pagaminto torto nebereikia saldyti?

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Kristina, pilnai pagamintą tortą galima valgyti iš karto, šaldyti nebereikia. Norint, pagamintą tortą galima palaikyti šaldytuve pusdienį. Bet suvalgyti būtų gerai tą pačią, arba kitą dieną, nes dedami švieži bananai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *