Tortas vaikams su Kinder šokoladukais

Gimtadienio tortas su Kinder šokoladukais

Štai toks gimtadienio tortas – dažnas vaikų šventės karalius vokiškai kalbančiose šalyse. Iš tiesų tai net ne tortas, o pyragas, aprėdytas torto rūbais – saldžiu grietinėlės sūrio kremu ir daugybe saldainukų. Vokietijoje dažniausiai šio torto pagrindui kepami marmuriniai keksai, kurie čia populiarūs ir tikrai skanūs. Tokia ir yra šio torto sėkmės paslaptis – vaikas gimtadieniui gauna savo mėgstamą pyragą, tik saldaus kremo patale ir su daugybe geidžiamų šokoladukų, o kur dar pabarstukai visokie ir smulkiųjų saldainukų būrys? Ko daugiau vaikams reikia?

Tortas vaiko gimtadieniui
Daugybė išsvajotų saldainių plius mėgstamas pyragas lygu puikus tortas vaiko gimtadieniui!

Šio torto rūbais galime apvilkti daugelį minkštų, purių, ne itin saldžių pyragų – puikiai tiks morkų pyragas, įvairūs keksai, biskvitai. Jei kepinys gana saldus – dėkite mažiau cukraus nei įprastai, nes grietinėlės sūrio kremas, šokoladukai ir kiti saldainiai saldumo suteiks su kaupu. Aš cukraus kiekį pamažinau ir savo keptame mamrmuriniame – zebriniame kekse, kurio receptą radau šauniame tinklaraštyje vaikaivanile.com. Kadangi kepinį dekoruoti reikia pilnai atvėsusį, išsikepkite jį iš vakaro, ar, jei švenčiate vakare – iš ryto.

Reikės:
4 kiaušinių,
1 stiklinės pieno,
3/4 stiklinės cukraus,
1 stiklinės aliejaus – rapsų ar kito bekvapio,
2 stiklinių miltų,
2 šaukštų kakavos miltelių,
3 šaukštelių kepimo miltelių,
1 šaukštelio maltos vanilės,
žiupsnelio druskos.

Kepame marmurinį – zebrinį keksą

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  • 22-23 cm skersmens kepimo formos dugną plonai patepame aliejumi. Įtiesiame iš kepimo formos iškirptą 22-23 cm skersmens sritulį, kurį taip pat plonai ištepame aliejumi ir lengvai pabarstome miltais. Miltus, kurie neprilimpa, nukratome apvertę formą.
  • Persijojame miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Elektriniu plakikliu išplakame kiaušinius ir cukrų, kol sutirštės – plakame apie 2-3 minutes. Supilame aliejų, pieną ir maltą vanilę, išmaišome.
  • Į miltus pilame maždaug pusę skystojo mišinio ir gerai išmaišome. Nuolat maišydami, supilame likusią skystojo mišinio dalį.
  • Tešlą padaliname į 2 dalis ir į vieną įsijojame kakavos miltelius. Gerai išmaišome.
  • Įmame 2 samtelius ir pakaitomis pilstome tešlą į formą: samteliu pasemiame 2-3 šaukštus šviesios tešlos ir ją supilame į paruoštos kepimo formos vidurį. Nelaukdami, kol tešla pasklis, kitu samteliu pilame maždaug 2-3 šauštus kakavinės tešlos, tiesiai į šviesios tešlos vidurį. Toliau vėl pilame šviesią tešlą. Taip pakaitomis supilame visą tešlą.
  • Supylę visą tešlą, formą atsargiai pašauname į įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 50-55 minutes, ar iškepęs patikriname įsmeigdami medinį pagaliuką – ištrauktas jis turi būti sausut sausutėlis.
  • Keksą ištraukiame iš orkaitės ir leidžiam jam šiek tiek atvėsti. Atsargiai peiliu atlaisviname prie formos sienelių prikibusius kraštus, apverčiame ir nulupame kepimo popierių. Paliekame pilnai atvėsti ir einame gaminti kremo.
Gimtadienio tortas vaikams su Kinder šokoladukais
Gimtadienio tortas vaikams su Kinder šokoladukais

Kremui reikės:
50 g sviesto,
125 g grietinėlės sūrio (aš naudojau Philadelphia),
250 g cukraus pudros,
1 šaukštelio maltos vanilės

Gaminame kremą ir dekoruojame pyragą:

  • Minkštą sviestą išplakame virtuvės kombainu su grietinėlės sūriu, cukraus pudra ir vanile iki vientisos masės.
  • Pasiruošiame Kinder šokoladukus, norimų pabarstukų, smulkių saldainių (aš naudojau M&M’s, taip pat tinka Smarties ir kiti panašūs). Kinder šokoladukų aš panaudojau 20, tačiau dedant kiek rečiau tikrai užteks dviejų didesnių pakuočių, t. y. 16 šokoladukų. Taip pat susirandame apie 110 cm ilgio juostelę – ji nėra būtina, tačiau su ja tortas atrodys dailiau.
  • Pilnai atvėsusį keksą aptepame grietinėlės sūrio kremu. Plokščiu peiliu ar mentele palyginame, tačiau dėl šiokių tokių nelygumų nesigraužiame – juos paslėps saldainukai. Iš torto šonų dėliojame Kinder šokoladukus, kiek įspausdami juos į kremą. Taip apjuosę visą tortą, imamės pabarstukų ir smulkių saldainukų – aš  M&M’s dėjau į tarpus tarp Kinder šokoladukų, toliau dariau pabarstukų ratą ir per vidurį vėl M&M’s. Tačiau, be abejo, čia galima pasitelkti fantaziją, išdėlioti sukaktuvininko vardą, metukų skaičių ar šiaip kokią gėlytę ar drugelį. Baigę puošti apjuosiame tortą juostelę. Kol nebuvau gaminusi, galvodavau, kad ta juostelė skirta prilaikyti šokoladukams. Tačiau iš tiesų jie visai gerai laikosi ir be jos – tad juostelės funkcija labiau dekoratyvinė. Tik dedant tortą vaikams į lėkštutes reikia kiek prilaikyti tuos šokoladukus, kad kur neišsilakstytų ir kiekvienas mažasis ragautojas gautų to išsvajoto džiaugsmo.
Vaikų gimtadienio tortas
Spalvingi rūbai, – ir gimtadienio tortu gali virsti mėgstamas pyragas!

 

Nuotraukos: A. Rimaitės

5 Responses

  1. Edita
    |

    Labadiena,kokio dydzio formoj reiktu kepti torta su kinder sokoladukais? Aciu.

  2. Edita
    |

    Tik issiuntus zinute pastebejau,kad kepti reikia 22-23 cm formoje 🙂 O sakykite,jei as noriu kepti 24 cm formoje,keIek papildomai produktu reiktu deti,nes nenoriu kad per zemas iseitu. Aciu!

  3. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Edita, turbūt geriausia būtų dėti visko vienu trečdaliu daugiau, bet su kiaušiniais tada nevisai lygiai pasidalina, tad, gal užtektų pridėti visų produktų po vieną ketvirtadalį.

  4. Edita
    |

    Aciu jums uz sia svetaine. Tiek daug geru ideju,kurias panaudojau savo dukters gimtadienyje. Deja,sis keksas man visai neisejo,nes tikriausiai netiksliai apskaiciavau ingredientus. Teko kept kitoki,bet papuosiau butent taip kaip sis kinder tortas,ir isejo tiesiog super!

  5. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Edita, labai ačiū Jums už gražius žodžius! Kai perskaitau, kad Gimtadienio mugės idėjos išbandomos ir praverčia, tai mano širdis tiesiog dainuoja :)! Tik, žinoma, kad keksas nepavyko, tai gaila labai – jis toks truputį įnoringas, man irgi yra buvę, kad kepiau ir šiek tiek pabliūško, o kitais sykiais viskas tvarkoj. Jei problema buvo tame, jog keksas subliūško, gal kepėte orkaitėje su vėjelio režimu? Tik ne per seniausiai perskaičiau, kad kepant su ventiliatoriumi purūs kepiniai suzmenka – kepant nuo vėjo jie labai pakyla, o vėjui dingus leidžiasi žemyn. Dabar visus keksiukus ir purius pyragus kepu paprastu režimu, be jokių vėjų 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *