Greitas pikantiškas pyragas su mėsa ir daržovėmis

Greitas pikantiškas pyragas su mėsa ir daržovėmis

Pikantiški daržovių bei mėsos pyragai ne tik skanūs, bet ir patogūs – juos gamindami stipriai tikrai nenuvargsim, o rezultatas paprastai vykęs – dailiai atrodantis kepinys, labai gardus ne tik karštas, bet ir atvėsęs. Man ypač patinka žiedinė pyrago forma, kurią lengva suformuoti be jokių specialių kepimo įrankių. Įdarą galime naudoti įvairiausią, aš pasirinkau rytietiškais prieskoniais pagardintas, lengvai apkeptas daržoves su vištiena. Tešlą naudojau pirktinę sluoksniuotą, tačiau čia tiks ir namų gamybos trapi tešla ir paprasta mielinė picos tešla. Pyragą galime patiekti su Tzatziki ar kitu mėgstamu padažu.

 Reikės:

  • 400 g sluoksniuotos tešlos
  • 200 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos be kaulo
  • 1 nedidelės paprikos
  • 1/2 mažo svogūno
  • 1/2 mažos cukinijos
  • 2 šaukštai aliejaus kepimui
  • 1/3 šaukštelio malto kumino
  • 1/3 maltos raudonosios paprikos
  • druskos
  • kiaušinio aptepimui

 

Gaminame greitą pikantišką pyragą su mėsa ir daržovėmis:

1. Į keptuvę pilame šaukštą aliejaus ir apkepame mėsą – atidedame ją į kitą indą. Sumažinę ugnį iki vidutinės, į keptuvę vėl pilame šlakelį aliejaus, beriame smulkiai arba žiedais pjaustytą svogūną, įberiame kubeliais pjaustytas paprikas, pakepę kelias minutes suberiame kubeliais pjaustytas cukinijas. Pakepę 2-3 minutes, suberiame mėsą, druską ir prieskonius, viską išmaišome ir pakepame dar kelias minutes.

2. Sluoksniuotą tešlą padaliname į 8 stačiakampius, kiekvieną jų prapjauname įstrižai, bet ne iki galo – peiliu arba ratuku pjaustyti picai. Ant lengvai riebalais patepto atsegamos torto formos dugno išdėliojame tešlos stačiakampius – pyragą galime formuoti ir didesnėje kepimo skardoje, be tortinės dugno, tačiau su juo patogiau padaryti apvalią formą.

3. Ant tešlos stačiakampių dedame paruoštą įdarą ratu. Užlenkiame stačiakampius į rato vidų ir užspaudžiame tešlą. Pyragą aptepame plaktu kiaušiniu. Kepame 190 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *