greitas vaflinis tortas

Greitas vaflinis tortas, kurio nereikia kepti

Vaflinis tortas yra puikus sprendimas nesiryžtantiems leistis į tortų gamybą, neturintiems orkaitės ar tiesiog skubantiems. Gardus, greitai paruošiamas ir visada pavykstantis – jokių iškilo-neiškilo, sustingo-nesustingo ir panašių, kartais nemenką galvos sopulį keliančių reikalų. Mano vaflinis tortas, tai daugeliui nuo vaikystės pažįstamas vaflių slėgtainis, pertepamas  kondensuoto pieno ir sviesto kremu, kurį šiais laikais, padedant virtuvinei technikai, gerokai lengviau susiplakti. Iš paprastų vaflių slėgtainių luomo į tortų giminę šį skanėstą kilsteli puikus šokoladinis glaistas ir riešutai. Ir apvalūs vaflių lakštai: iš jų tortą lipdyti – vienas malonumas.

 Reikės:

  • 1 pakuotės apvalių vaflių lakštų (90 g)
  • 200 g sviesto
  • 1 indelio kondensuoto pieno
  • 80 g juodo kokybiško šokolado
  • 80 ml grietinėlės (apie 35 % riebumo)
  • 25 g cukraus pudros
  • 1/3 šaukštelio maltos vanilės (nebūtinai)
  • smulkintų kepintų žemės riešutų papuošimui

Gaminame greitą vaflinį tortą, kurio nereikia kepti:

1. Kambario temperatūros sviestą plakame elektriniu plakikliu kol pabąla ir pasidaro purus. Po truputį supilame kondensuotą pieną ir toliau plakame, kol pieną ir sviestą suplakame į vientisą kremą.

2. Imame vaflio lakštą, mentele ar plačiu peiliu tolygiai aptepame keliais šaukštais kremo – turi gautis bent 0,4-0,5 cm sluoksnis. Ant viršaus dedame kitą vaflio lakštą ir taip susluoksniuojame iki viršaus. Kremo negailime, kad tortas nesigautų sausokas. Jei į pabaigą matosi, kad liks l-2 lakštai, geriau juos atiduokime vaikams sugraužti, nei per sausus į tortą pirškime. Paskutinį vaflio lakštą iš viršaus palikime neapteptą kremu, dėkime ant jo medinę lentelę, statykime į šaldytuvą ir dar kokiu sunkiu puodu paslėkime. Palikime 3-4 valandoms, galima ir per naktį.

3. Vaflių tortui baigus slėgtis, aplyginame peiliu šonus – užglaistome tarpus per šonus prasisunkusio batojo kremo pertekliumi, kad vėliau šokoladinis glaistas gražiau užsiteptų.

4. Paruošiame šokoladinį glaistą: gabaliukais sulaužytą šokoladą, greitinėlę, cukraus pudrą ir maltą vanilę dedame į mažesnį puodą ir nuolat maišydami ištirpiname ant nedidelės ugnies. Kai glaistas tampa vienalytis, pilame jį ant vaflių torto, plačiu peiliu palyginame, aptepame šonus. Pabarstome smulkintais kepintais riešutais ir statome dar kelioms valandoms į šaldytuvą.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *