greitas vyniotinis

Greitas vyniotinis – galima ir ant pagaliuko

Greitas vyniotinis yra puikus budintis vaišių variantas įvairiausiems gyvenimo atvejams, kai pyrago prireikia čia ir dabar. Kondensuoto pieno skardinėlė, kiaušinis, miltai – palaukit, palaukit dar kepimo miltelių žiupsnis atlekia – viską šokdinam į orkaitę, iš kur po penkių minučių ištraukiame minkštą saldų biskvitą. Tepame jį įdaru, suvyniojame – tadaaam, pyragą vaikų gimtadieniui turime! Vaikų vaišėms galime jį patupdyti ant plokščių medinių pagaliukų – vyniotinis nėra birus ir ant jų puikiai laikosi.

Reikės:

  • 1 stiklinės miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 indelio kondensuoto pieno;
  • 1 didesnio kiaušinio;
  • įdarui: 3-5 šaukštų uogienės, nutellos, varškės kremo ar kito mėgstamo saldaus užtepo.

Kepame greitą vyniotinį:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Didelę kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir lengvai patepame aliejumi.

2. Miltus persijojame ir sumaišome kartu su kepimo milteliais. Pilame kondensuotą pieną, įmušame kiaušinį ir išmaišome iki vienalytės masės.

3. Pilame gautą tešlą į paruoštą kepimo skardą, šaukštu tolygiai paskirstome, kad gautųsi plonas sluoksnis ir šauname į karštą orkaitę. Kepame 5-7 minutes – ar biskvitas vyniotiniui iškepęs, patikriname įbesdami pagaliuką – jis turi būti sausas.

4. Iškepusį biskvitą vyniotiniui ištraukiame, iš karto atsargiai nuimame popierių, aptepame uogiene ar kitu įdaru, nedelsdami suvyniojame ir paliekame atvėsti. Biskvitui negalima leisti atvėsti nesusuktam – vėliau jis sukietės ir lūžinės. Supjaustome ir, jei norime, suveriame ant pagaliukų – aš naudoju skirtus kavai maišyti, jų galima rasti prekybos centrų vienkartinių indų skyriuose.

Ruošiant vaikams vaišes ant pagaliuko, pagalvokime kaip jas patieksime. Jei norime tiekti susmeigę vertikaliai – į indus priberkime balasto (tai gali būti žirniai, pupos, dražė saldainiai), kad skanumynai  gerai laikytųsi ir nekrėstų pokštų griuvinėdami.

Vaikų vaišės ant pagaliuko

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *