greiti cake pops valio čia nieko nereikia kepti

Greiti Cake Pops’ai – valio, čia nieko nereikia kepti!

Žavūs gražuoliai Cake Pops’ai gali būti labai greitai pagaminami – išvengiant biskvito kepimo, juos galima sulipdyti iš smulkintų sausainių ir gardžiojo grietinėlės sūrio. Šlakelis citrinos sulčių ir tarkuota žievelė suteikia čia labai tinkančio gaivumo – pyragaičių pagrindas gaunasi lengvas ir ne per saldus. Kaip tik toks, kokio reikia – saldumo pakaks iš šokoladinio apvalkalo.

Greitus Cake Pops sumaniau pagaminti puikiame justataste.com tinklaraštyje aptikusi siūlomą panašų receptą su šviesiais „Oreo“ sausainiais – juos pakeičiau pas mus paplitusiais „Selga“, kurie tiko kaip čia buvę. Man šie pyragaičiai labai patiko – tiek skoniu, tiek recepto paprastumu – mano galva, jie yra puikus sprendimas, kai vaikų gimtadieniui taip norisi pagaminti dailių pyragaičių ant pagaliuko, o laiko jų gamybai tegalime skirti vos valandėlę.

Apie šokoladą – juodąjį ištirpinti ir juo šokoladuoti visada paprasčiau. Tačiau šiame recepte aš pirmenybę teikiu baltajam – su juo citrina dvelkiantys pyragaičiai man tobulai skanūs. Jei vis tik rinksitės juodąjį – patarčiau jį derinti su kokoso drožlių pabarstukais.

Cake Pops’ų pagaliukams galime naudoti popierinius šiaudelius arba specialiai šiam desertui skirtus plastikinius pagaliukus (rasite specializuotose kepinių dekoravimo parduotuvėse), tačiau visai šauniai jie atrodo bei laikosi ant paprastų medinių iešmelių – tik  reikia kiek patrumpinti, nupjaunant aštrųjį galą.

 15 pyragaičių reikės:

  • 1 pakelio klasikinio skonio sausainių „Selga“ (180 g)
  • 1 pakelio grietinėlės sūrio „Philadelphia“ (125 g)
  • 1 nedidelės citrinos žievelės
  • 3/4 šaukšto citrinos sulčių
  • 150 g balto šokolado arba 100-120 g juodo šokolado, arba 120 g glaisto
  • šlakelio aliejaus
  • pabarstukų
  • pagaliukų

Gaminame greitus Cake Pops’us:

1. Sausainius sumalame virtuvės kombainu aštriais peiliais iki trupinių.

2. Dedame grietinėlės sūrį, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę, pilame citrinos sultis ir viską išsukame kombainu iki vientisos gerai limpančios masės.

3. Iš gautos masės formuojame gero graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės.

4. Mažame puodelyje ant nedidelės ugnies ištirpdome mažą gabalėlį šokolado (apie 2-3 g), likusį tirpinsime vėliau. Merkiame Cake Pop pagaliuką į tirpintą šokoladą ir smeigiame į rutuliuką. Tirpintas šokoladas turi padengti visą pagaliuko dalį, kuri bus paslėpta pyragaityje – šokoladas čia atlieka valgomų klijų vaidmenį ir neleidžia skanumynui slidinėti ant pagaliuko.
Rutuliukus su į viršų žiūrinčiais pagaliukais dedame 30 min. į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.

4. Pasiruošiame indą į kurį smeigsime Cake Pops’us – į gilesnį indą beriame žirnių, pupelių, žemės riešutų arba įstatome gėlininko kempinę (oazę). Aš šį indą įstatau į šaldytuvą – tokiu būdu kiekvieną šokoladuotą pyragaitį iš karto galima slėpti šaldytuve ir leisti jam sustingti.

5. Vandens vonelėje ištirpiname šokoladą, įlašiname kelis lašus aliejaus – baltajam šokoladui jo reikės kiek daugiau nei juodajam – išmaišome. Laikydami pyragaitį virš indo, šaukštu apliejame jį šokoladu, nubraukiame perteklių ir apibarstome pabarstukais. Smeigiame į paruoštą indą šaldytuve ir paliekame 10-15 minučių sustingti.

Kiti Cake Pop receptai:
Cake Pop, ar sudėtinga pagaminti?
Cake Pop paprasčiau – Oreo ant pagaliuko
Bananai šokolade pavaduoja Cake Pops’us
Cake pop iš kukurūzų spragėsių

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

23 Responses

  1. Lina
    |

    Ar philadelphia original surelis- tinkamas?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Taip, Lina, naudoju būtent philadelphia original – be jokių priedų paprastą grietinėlės sūrelį.

  3. Lina
    |

    Vis galvoju, kaip cia jie sustingtu 🙂 bet reikes pabandyt tada. Aciu 🙂

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Sustingsta tikrai patikimai, juk jie sumaišomi su sausainių trupiniais. Darant pagal receptą, gaunasi šauniai limpanti, tvirta masė. Mano nuotraukoje, kur be glaisto, galite pažiūrėti, kad jie net negalvoja subyrėti ar praskysti 🙂 Skanių bandymų :)!

  5. gigi
    |

    ar verta daryti ,skanus?:)

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Gigi, man jie labai skanūs – jei Jums patinka citrininiai, gaivūs desertai, manau, ir šie pyragaičiai patiks 🙂

  7. Vaida
    |

    Taip grazu kad valgyti gaila!!!!

  8. Alvilė Rimaitė
    |

    🙂 🙂 🙂 ačiū, Vaida, man irgi popsiukai atrodo tikra stalo puošmena 🙂

  9. Mante
    |

    Sveiki, ar galima siuos skanestus pasiruosti is vakaro?

  10. Alvilė Rimaitė
    |

    Taip, Mante, galima, tik laikykite šaldytuve, iš jo išimkite valandą ar kelias prieš patiekiant.

  11. Dovilė
    |

    Aš neturiu kombaino, sutryniau sausainius iki labai smulkių trupinukų – masė tokia minkšta, kad nesilaiko net ant pagaliuko (popsus darau ne pirmą kartą, su keptais orkaitėje nebuvo bėdų, pamirkius pagaliuką šokolade laikėsi gerai). Ji ir lieka tokia labai minkšta, neikiek nestingsta, kame gali būti bėda? Vietoj citrinos dėjau laimo sultis ir žievelę.

  12. Alvilė Rimaitė
    |

    Manau, kad problema gaminimo būde – kombainas visus produktus gerai susmulkina ir išsuka į vientisą lipnią masę, sausainiai susmulkinami praktiškai iki miltų.

  13. Asta
    |

    Man, deja, irgi gavosi masė per minkšta ir drimba nuo pagaliuko, nors ir dariau su kombainu 🙁

  14. Alvilė Rimaitė
    |

    Asta, iš pradžių tie rutuliukai ir yra minkštoki, todėl, kaip parašyta apraše, juos reikia tirpintu šokoladu priklijuoti prie pagaliuko ir pašaldyti šaldytuve. Pašalę jie sutvirtėja.

  15. Natalija
    |

    Ačiū uz receptą, darysiu jau gal kokį 5 kartą. Greitas ir patikimas receptas.

  16. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Natalija, labai labai smagu tai girdėti 🙂 !

  17. Saulė
    |

    Dariau. Masė sustingo, bet uždėjus glajų slydo nuo pagaliuko. Niekas nesilaikė. Iš padarytų 38 liko nenuslydę tik 16. Kitą kartą tikrai nedaryčiau. Pagaliukai – iešmeliai tikrai netinka. Nes jie per ploni ir per aštrūs (bukas galas), visgi kiti specialus pagaliukai, matyt, neveltui sukurti. Labai daug vargo, nervų ir išlaidų. Pati masė skani.

  18. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Saule, ar Jūs pamerkėte kiekvieną pagaliuką į tirpintą šokoladą, prieš smeigiant į rutuliuką? Ir ar palaikėte po to 30 min. šaldytuve? To nepadarius, cake popsai tikrai slidinėja ir nesilaiko. Tirpintas šokoladas turi padengti visą pagaliuko dalį, kuri bus paslėpta pyragaityje – šokoladas čia atlieka valgomų klijų vaidmenį ir neleidžia skanumynui slidinėti ant pagaliuko. Tai daryti reikia tiek naudojant medinius iešmelius, tiek specialius cake pops’ų pagaliukus.

  19. Mėta Liepa
    |

    O gal galima vietoj philadelphia naudoti rududu?

  20. Alvilė Rimaitė
    |

    Mėta Liepa, iš esmės galima, bet skonis gausis jau visai kitas. Citrinų sulčių jau tada nepilčiau, jos prie philadelpios tinka. O su Rududu gautųsi kažkas panašiau kaip šiame recepte: http://www.gimtadieniomuge.lt/cake-pop-ar-sudetinga-pagaminti/

  21. Adelė
    |

    Sveiki norėjau paklausti kam reikia į šokoladą pilti aliejų ?

  22. Adelė
    |

    Sveiki norėjau paklausti kam reikia į šokoladą pilti aliejų ? Prašau atrašykite .

  23. Alvilė Rimaitė
    |

    Labas rytas, Adele, aliejų lašinti į tirpinamą šokoladą reikia tam, kad būtų lengviau šokoladuoti, šokoladas lengviau liejasi. Kaip ir rašau recepte, į baltą šokoladą įlašinkime kiek daugiau, į juodą – vos kelis lašus, nes juodas šokoladas paprastai būna paslankesnis, juo lengviau šokoladuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *