baklažanų užtepėlė baba ghanoush baklažanų dažinys gimtadienio mugė

Į draugiją naminiams traškučiams – baklažanų užtepėlė Baba Ghanoush

Viduriniuose Rytuose paplitusią baklažanų užtepėlę Baba Ghanoush mėgstu dėl kelių priežasčių: visų pirma, mano vaikai, į baklažanus net kreiva akimi nežiūrintys, ją lapnoja net ausys linksta. Kai Vilius šį patiekalą išvydęs susidomėjo jo sudėtinėmis dalimis, man kažkaip pavyko nusukti kalbą numykiant apie pačios pagamintą tahini pastą, kurią panaduojau Baba Ghanoush ir daugiau tos temos nebevystėm.
Antras dalykas, dėl kurio mėgstu baklažanų dažinį – čia nėra didelio kiekio aliejaus, kurį baklažanai sugeria į save it kempinės, kepdami ant keptuvės. Baba Ghanoush ne per riebus, bet, kaip ir visi baklažanų patiekalai – sotus valgis. Ir jis labai labai tinka į draugiją naminiams lavašo ar kitiems traškučiams. Arba paskrudintos duonos trikampėliams, daržovių lazdelėms. Puikus, sveikas, greitai pagaminamas užkandis bet kuriai vaikų šventei.

 Reikės:

  • 1 didelio arba 2 mažesnių baklažanų (apie 600 g);
  • 4-5 šaukštų citrinos sulčių;
  • 1 šaukšto ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 4-5 šaukštų tahini (sezamų) pastos;
  • druskos, juodųjų pipirų.

 

Gaminame baklažanų užtepėlę Baba Ghanoush:

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Baklažanus perpjauname išilgai per pusę, šiek tiek pašlakstome alyvuogių aliejumi, subadome šakute ir apkepame kol visiškai suminkštės – apie 40 minučių.

2. Kiek pravėsusių baklažanų odelę nulupame, o minkštimą sumalame virtuvės kombainu. Pilame citrinos sultis, alyvuogių aliejų, tahini pastą, dedame ketvirčiais supjaustytas česnakų skilteles. Plakame kol viskas susimaišo, įberiame druskos, pipirų ir dar išmaišome.

3. Baba Ghanoush gardžiausiai savo skoniais atsiveria kai kelias valandas pagaminus pastovi šaldytuve – čia užtepėlę laikykite sudėtą į dubenį ir uždengtą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *