kaip sunokinti ir nulupti avokadus

Kaip sunokinti ir greitai nulupti avokadus?

Puikių dalykų kupini avokadai mano virtuvėje ypač dažnai lankosi viduržiemį, kai mūsų krašto daržovių bei vaisių pasirinkimas tampa gana skurdus. Vaikų šventei iš šio puikaus vaisiaus galima paruošti gvakamolę su lavašo traškučiais, avokadus patiekti kaip žaismingus laivelius, pagardinti sumuštinukus, salotų krepšelius.

Anksčiau sukusi galvą ir išbandžiusi ne vieną būdą kaip sunokinti avokadus, kurie parduotuvėje dažniausiai aptinkami kieti, prieš kelis metus radau išties patikimą – avokadus reikia kartu su obuoliais sudėti į plastikinį maišelį, užrišti ir palikti kelioms dienoms kambario temperatūroje, tamsiai. Po 1-2 dienų jau galima tikrinti, per 3-4 dienas avokadai tikrai sunoksta.

Antras avokadinis atradimas – jų nulupimas. Tai paprasta padaryti su stikline, geriau plonesnio stiklo. Avokado puselę užkabiname stikline prie pat žievės – lėtai stumiame stiklinę link kito avokado galo – luptas avokadas atsiduria tiesiai stiklinėje.

Daugiau atradimų naujoje mūsų skiltyje: „Mažos gudrybės“.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *