sokoladinis graikisku riesutu tortas vaikams gimtadienio mugė

Karaliaus svajonė – šokoladinis graikinių riešutų tortas

Tai tas pats graikinių riešutų tortas iš krepšinio temos, tik čia oranžinė saldainių striukelė keičiama į prabangų šilkinį šokolado apsiaustą. Rezultatas? Prisipažinsiu: tiek man, tiek mano Viliui, šis tortas yra neabejotinai numeris vienas. Šokoladas, graikiniai riešutai ir švelnus karamelinis kremas – aš manau, kad būtent apie tai svajoja karaliai, savo sodų paunksmėje laukdami gimtadienio. O mes galime ne tik pasvajoti, bet ir išsikepti: tortas neįnoringas ir lengvai pagaminamas.

 10-12 žmonių
Biskvitui:

  • 85 gramų kambario temperatūros sviesto
  • 130 g rudo cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1 šaukštelio maltos vanilės
  • 150 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 stiklinės smulkintų graikinių riešutų
  • 12 sveikų graikinių riešutų puselių

Kremui:

  • 50 g sviesto
  • 125 g grietinėlės sūrio Philadelphia
  • 1/3 indelio karamelizuoto sutrištinto pieno Rududu

Glaistui:

  • 100 g juodojo šokolado, sulaužyto gabaliukais
  • 70 g cukraus pudros
  • 100 ml grietinėlės

Gaminame biskvitą:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Nedidelę stačiakampę arba 22 cm skersmens apvalią kepimo formą šiek tiek patepame riebalais ir išklojame kepimo popieriumi.

2. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir druska, išmaišome.

3. Kitame inde išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir malta vanile iki vientisos, purios masės. Toliau plakant, po vieną pridedame visus kiaušinius. Įmaišome grietinę.

4. Į gautą masę pilame miltų mišinį ir išmaišome iki vientisos masės. Dabar dėsime riešutus – jie turi būti susmulkinti virtuvės kombaino aštriais peiliais iki rupių trupinių. 3/4 stiklinės smulkintų graikinių riešutų įmaišome į tešlą, o 1/4 atsidedame torto puošybai. Sveikas graikinių riešutų puseles pasmulkiname kiekvieną į 3-4 dalis ir įmaišome į tešlą.

5. Sukrečiame tešlą į kepimo formą ir šauname į karštą orkaitę. Kepame apie 30 minučių – ar biskvitas iškepęs, patikriname įbesdami medinį pagaliuką – jis turi būti sausas. Paliekame atvėsti ir einame gaminti kremo.

Gaminame kremą ir pertepame tortą:

1. Kambario temperatūros sviestą išplakame su grietinėlės sūriu ir karamelizuotu sutirštintu pienu „Rududu“ iki vientisos masės.

2. Atvėsusį biskvitą perpjauname horizontaliai į tris dalis. Apatinį sluoksnį dedame į torto lėkštę, tepame pusę kremo, ant viršaus uždedame antrąjį biskvitą, sutepame likusį kremą ir uždedame paskutinę biskvito dalį.

Gaminame glaistą ir puošiame tortą:

1. Visus produktus, nuolat maišydami, ištirpiname ant nedidelės ugnies.

2. Kai glaistas taps vienalytis, nukeliame nuo ugnies ir kelis šaukštus sumaišome su 1/4 smulkintų graikiškų riešutų, kuriuos atsidėjome kepdami biskvitą. Gauta košele užlyginame tarpus torto šonuose.

3. Likusį šokoladinį glaistą pilame ant torto, plačiu peiliu palyginame, aptepame šonus. Statome tortą kelioms valandoms į šaldytuvą, o prieš patiekdami apie valandą palaikome kambario temperatūroje.

Karaliaus svajonę – šokoladinį graikinių riešutų tortą puošiame stambiais ar smulkintais riešutais, migdolų skiedrelėmis, naminiais sausainiais, rankų darbo šokoladiniais ar marcipaniniais saldainiais.

 

karaliaus svajonė šokoladinis graikinių riešutų tortas

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *