karšti krepšeliai iš sluoksniuotos tešlos

Karšti krepšeliai iš sluoksniuotos tešlos

Karšti krepšeliai iš sluoksniuotos tešlos – dar vienas būdas kūrybingai panaudoti keksiukų kepimo formą. Tegul negalvoja poniutė, kad gali lindėti spintelėje ir laukti kol mama susiruoš šeimynai purių minkštučių keksų iškepti – tikrai ne, keksiukų formą galima įdarbinti gerokai dažniau!

Į krepšelių iš sluoksniuotos tešlos gamybą lengva įtraukti vaikus – man padėjo nei trejų dar neturinti Nidutė: kuo gražiausiai ištepė aliejumi kepimo formeles – o vyresni jau ir morką sutarkuos, ir mėsytę kubeliais supjaustys, net ir pačią tešlą gali pabandyti įtaisyti. Tik pagalvokit, kaip jiems bus smagu savo ruoštomis vaišėmis svečius vaišinti! Beje, gimtadieniui, ar kitai šventei labai patogu, kad sluoksniuotos tešlos krepšelius galima pasiruošti iš anksto, iki to žingsnio kol belieka krepšelius užpilti kiaušinio ir pieno plakiniu – taip paruoštus krepšelius apdenkite maistine plėvele ir paprašykite palaukti šaldytuve – kai svečiai susirinks, užpilkite plakiniu ir pašaukite į karštą orkaitę.

 18 krepšelių reikės:

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos lapeliais;
  • šaukšto miltų kočiojimui;
  • 400 g virtos kalakutienos arba vištienos filė;
  • 1 morkos;
  • 1/2 poro;
  • saujos šaldytų žirnelių;
  • šlakelio aliejaus;
  • druskos, pipirų;
  • 0,5 šaukštelio raudonos saldžiosios paprikos;
  • saujos tarkuoto parmezano ar panašaus sūrio;
  • 2 kiaušinių;
  • 75 ml pieno.

Kepame karštus krepšelius iš sluoksniuotos tešlos:

1. Pasiruošiame krepšelių įdarą: sutarkuojame ir ant vidutinės ugnies karštame aliejuje pakepiname morką, po minutės prie jos prijungiame žiedais supjaustytą porą, dar po minutės įberiame šaldytus žirnelius ir smulkiais kubeliais pjaustytą paukštieną. Pakepiname dar minutę, pagardiname druska ir pipirais, raudona paprika. Druskos nepadauginame, nes dar dėsime sūrį.

2. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių ir einame gaminti krepšelių: imame sluoksniuotos tešlos lapelį ir pakočiojame jį ant miltais pabarstytos lentos į ilgį, taip, kad pailgėtų ir išeitų išpjauti beveik vienodus 3 kvadratus. Klojame juos po vieną į lengvai aliejumi pateptas keksiukų kepimo formeles, kraštus mikliai užlankstome į vidų per daug nesukdami galvos – kai iškeps, tos tešlos bangelės atrodys tikrai dailiai.

3. Susiplakame kiaušinius su pienu. Į kiekvieną krepšelį dedame po kelis šaukštus paukštienos ir daržovių įdaro, užberiame po žiupsnį tarkuoto sūrio ir užpilame 2-3 šaukštais kiaušinių ir pieno plakinio. Šauname krepšelius į orkaitę ir kepame 15-20 minučių, kol dailiai paruduoja ir iškepa.

Sluoksniuotos tešlos krepšelius galime išsikepti su įvairiais įdarais: pomidorų ir mocarelos sūrio, konservuoto tuno ir kiaušinių, arba saldžiais: obuolių ir cinamono, varškės ir kitais. 18 krepšelių aš kepu vienu metu – tam naudoju 12-os vietų ištisinę keksiukų formą ir į pagalbą prijungiu 6 pavienes silikonines formeles. Jų neturint, likusius produktus galima susukti į didesnį pyragą. Krepšeliai skaniausi šilti, tačiau tikrai neprasti ir pravėsę.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *