kvepia tortilijomis arba kukurūzų miltų krepšeliai ir traškučiai

Kukurūzų miltų krepšeliai ir traškučiai – kvepia tortilijomis!

Iš tradicinių meksikietiškų paplotėlių tešlos galime iškepti ir valgomus krepšelius bei traškučius. Dalyvaujant kukurūzų miltams, kepiniai įgauna šaunų geltoną atspalvį ir traškumą, puikiai derantį su humusu, įprasta ar graikišku jogurtu praturtinta gvakamole. Tiks ir kiti panašūs skalsūs, drėgni užtepai – be riebalų kepami kukurūzų miltų krepšeliai traškūs, kietoki, tad parūpinkime jiems tinkamą draugiją.

Krepšelius geriausia kepti ant apverstos mini keksiukų formos – jie skaniausi kai yra nedideli, vieno kąsnio. Jei formos neturime, galime tiesiog išsikepti traškučių ir patiekti su minėtais dažiniais. Traškučiai ir krepšeliai skoniu skiriasi nuo daugeliui pažįstamų pirktinių tortilijų čipsų, jie kietesni, nes recepte yra ir kvietinių miltų.

Reikės:

  • 1/2 stiklinės kukurūzų miltų
  • 1 stiklinės kvietinių baltų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • apie 100 ml vandens
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • mini keksiukų kepimo formos

Kepame kukurūzų miltų krepšelius ir traškučius:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 210 laipsnių.

2. Iš visų produktų, išskyrus aliejų, suminkome tešlą, tinkamą kočiojimui. Kukurūzų miltai įnoringi, tad jei tešla per skysta, pridėkime kiek baltų kvietinių miltų, jei per biri – atsargiai pilkime dar šaukštą vandens.

3. Pabarstome darbastalį kvietiniais miltais ir iškočiojame tešlą kuo ploniau. Išspaudžiame apskritimus ir dedame ant apverstos mini keksiukų formos, kaip pavaizduota nuotraukoje. Stipriai tešla formos nesuspaudžiame, nes bus sunku nuimti. Krepšelius iš išorės lengvai patepame aliejumi ir dedame į įkaitintą orkaitę.

Iš tos pačios tešlos galime paruošti ir traškučių – tešlą iškočiojame, patepame aliejumi, pabarstome druska, kuminu ir raudonąja paprika (ar kitais mėgstamais prieskoniais), išpjauname norimas formas, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į orkaitę. Traškučiai kepa 6-7, krepšeliai – 8-10 minučių, kol gražiai pagelsta.

4. Iškepusiems krepšeliams leidžiame atvėsti ir sukamu judesiu, tarsi vandens čiaupą atsuktume, atsargiai nuimame nuo apverstos keksiukų formos. Užpildome norimais užtepais ir tiekiame ant vaišių stalo. Beje, iš šios tešlos galime iškepti ir pačių tortilijų – plonai iškočiotus blynelius apkepkime iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje be riebalų. Neperkepkime – tortilijos turi būti minkštos ir lanksčios, kad į jas būtų galima įsukti norimus įdarus.

kukurūzų miltų mini valgomi krepšeliai

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *