Linksmi mini burgeriai – sotus užkandis vaikų šventei

Apie vaikų meilę greitam maistui kalbėjau ne sykį ir nieko naujo nepasakysiu – bent maniškiai jam jaučia ypatingus jausmus. Pica, mėsainiai, bulvių traškučiai, o kur dar traškios vištienos gabalėliai – visa tai mažos nosys užuodžia per mylią ir nedelsiant pradeda tokią zyzimo ataką, kurios ir įkyriausių uodų gauja galėtų pavydėti. Mano požiūris toks – greitu maistu pasivaišinti galime tik retkarčiais, o jei norisi dažniau: prašau, namuose ruoštos jų versijos. Nepalyginamai sveikesnės, o dažnu atveju ir skanesnės. Šiandien apie simpatiškus ir linksmus mini burgerius.

uzkandziai vaiko gimtadieniui mini burgeriai

Mini burgeriams mažų bandelių galime nusipirkti prekybos centruose (aš radau „IKI“), arba išsikepti patys – receptas čia. Maniškiai suvožtiniai gaminti su žuvų piršteliais, juos, turėdami laiko irgi galime pasigaminti namuose, o taip pat burgerius galime sluoksniuoti su kalakutienos arba maltos mėsos kepsneliais. Majonezą galime keisti tzatziki padažu, o daržovėmis varijuoti kaip tik panorėję – jei gaminu vaikų šventei, aš stengiuosi padaryti kelis variantus, kad kiekvienas mažas svečias rastų sau patinkantį.

12 burgeriukų reikės:

  • 12 mažų bandelių
  • žuvų pirštelių arba mėsos kepsnelių
  • 6-12 putpelės kiaušinių
  • salotų lapų
  • 1 didesnio pomidoro
  • 12 mažų riekelių sūrio
  • 2 šaukštų majonezo ar tzatziki padažo

Papuošimui:

  • 1 riekelės sūrio
  • jūros dumblių
  • šlakelio majonezo
  • 1 medinio iešmelio (dantų krapštuko)

Apie burgerių akytes – aš jas gaminau iš sūrio ir jūros dumblių, tų pačių, į kuriuos sukame sušius. Juos galime keisti džiovintais jūros kopūstais, juodų alyvuogių gabalėliais, linų sėklomis. Akis burgeriams priklijavau majonezu.

Gaminame linksmus mini burgerius – sotų užkandį vaikų šventei:

1. Visų pirma pasiruošiame burgerių akytes – su jomis daugiau darbo. Iš sūrio riekės flomasterio dangteliu ar kitu mažu apskritimu išpjauname akytes. Iš formelės ištraukiame jas medniu iešmeliu. Jūros dumblius sukarpome žirklutėmis – bus akių viduriukai. Suformavę reikiamą skaičių akių porų einame gaminti burgerių.

2. Bandeles įpjauname maždaug per vidurį. Aptepame iš abiejų vidinių pusių majonezu arba tzatziki. Dedame po salotos lapelį.

3. Keptuvėje apkepame žuvų pirštelius, kitoje keptuvėje iškepame putpelių kiaušinius. Pomidorus supjaustome plonomis riekėmis.

4. Sluoksniuojame suvožtinius: šalia jau įdėtos salotos dedame pomidoro riekę, 1 arba 1/2 žuvų pirštelio arba mėsos kepsnelį, sūrio riekelę.

5. Burgerius sudedame į indą, kuriame patieksime ir, naudodami medinį iešmelį, patepę majonezo lašelį, priklijuojame sūrio akytes. Linksmieji burgeriai vaikų šventei pasiruošę!

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

4 Responses

  1. Siga
    |

    Sakykit kur galima isigyti mini bandeliu?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Siga, aš pirkau „Iki“, bet manau daugelyje prekybos centrų turėtų būti.

  3. Kristina
    |

    Aš bandeles kepu pati ,man čia hobis kuo mažesnė tuo daugiau krupštumo reik ,bet man labai patinka ir vaiksms patinka

  4. Alvilė
    |

    Miela Kristina, įsivaizduoju, kad Jūsų burgeriukai tuomet tiesiog nepakartojami!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *