Obuoliaujam! 10 receptų su obuoliais

Šį rudenį į sodus gražu žiūrėti: šakos apkibusios, nuo obuolių derliaus nulinkusios –  tik griebk pintinę ir marš obuoliauti! Kad vėliau kas dieną bent po obuolį sukrimstumėm – juk visi žinome kokie naudingi mums lietuviški obuoliukai. Paįvairinimui išsikepkime obuolių orkaitėje ar pagaminkime gardžių užkandžių ar desertų, susiradę mėgstamą receptą su obuoliais. Rikiuojame 10 Gimtadienio mugės idėjų, ką iš obuolių pagaminti vaikams:

Trupininis obuolių ir varškės pyragas – populiarus, daugelio mėgstamas, puikiai tinkantis šventei. Mažiausių gimtadieniuose gali pakeisti net ir patį tortą.

Trupininis obuolių pyragas be kiaušinių – į jį mažylių gimtadienyje taip pat galime žvakutes įsmeigti. Aš šį trupininį labai mėgstu dėl nesudėtingos gamybos – čia net tešlos maišyti nereikia. Labai gardu šiltas, su samteliu ledų.

 

Morkų, obuolių ir bananų sausainiai – sveikesnio kepinio vaikams variacija, šauniai tinkanti kasdienei užkandžių dėžutei.

Cukinijų ir obuolių duona – dar vienas sveikesnis kepinys, primenantis visiems pažįstamą bananų duoną.

Obuoliai skarelėse – jei norite padaryti įspūdį. Trapi tešla, obuolys ir apelsinų džemas – darbo sulipinti mažus pyragėlius yra, bet jie visada sulaukia liaupsių.

Obuolių pyragėliai ant pagaliuko – kitas tų pačių pyragėlių variantas, tik labiau pritaikytas vaikams. Jiems nuo pagaliuko viskas gardžiau! Jei norite greitesnio varianto – rinkitės tešlą iš parduotuvės.

Sluoksniuotos mielinės tešlos pyragas su aguonomis ir obuoliais – paprastai pagaminamas ir gardus aguoninis skanėstas, atsiradęs bandant atkurti garsiosios Nidos kepyklos šedevrą. Sulaukė pagyrų tiek mūsų namuose, tiek Gimtadienio mugės FB paskyroje ir puslapyje.

Paprastas obuolių pyragas – iš obuolinių receptų aš jį gaminu bene dažniausiai. Pripjaustau storesnį sluoksnį obuolių, ant viršaus greitai sumaišoma tešla ir pirmyn į orkaitę.

Greitai pagaminami obuolių putėsiai – puikiai tiks, jei vaikai patys nori išmėginti jėgas virtuvėje. Nuotraukose – mano Viliaus pagaminti pyragėliai-putėsiai.

Ir pabaigai – 2 receptai, kuriais obuolius galime išsaugoti ilgesniam laikui. Obuolių sūris – mano vaikystės skanumynas. Geriausiai gaunasi iš antaninių ar kitų rūgštesnių obuolių.

Džiovinti obuoliai – juos tikrai verta prisiminti. Vaikams į dailų indelį jų galime įberti ir šventei, ir kas dienai – šaunus naminių traškučių variantas. Jei neturie specialios vaisių džiovyklės, obuolius džiovinkite orkaitėje, supjaustytus skiltelėmis: iš pradžių 80-85 laipsnių, vėliau 50-55 laipsnių temperatūroje.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *