Vaikai ir bulvės paprastai sutaria gerai: dauguma jas mėgsta ir noriai valgo, todėl šias daržoves galime įvairiomis formomis tiekti ir ant vaikiškų vaišių stalo. Naujam bulvių sezonui įsibėgėjant atskuba šaunus įdarytų bulvių receptas – čederio sūris, vytintas kumpis, švieži žalumynai, mmm, liežuvį galima praryt – tegyvuoja šviežios bulvės!
Reikės:
- 10 panašaus dydžio bulvių, geriau pailgų
- druskos
- 8 šaukštų sviesto
- 150 g čederio sūrio
- 4-5 riekelių vytinto kumpio
- šviežių žalumynų: krapų, svogūnų laiškų, petražolių
- graikiško jogurto arba grietinės
Gaminame karštą užkandį vaikų šventei – įdarytas bulves:
1. Bulves gerai nuplauname ir nusausiname. Supjaustome jas tarsi armoniką – plonomis riekelėmis, neįpjaunant iki galo.
2. Apibarstome druska ir į kas trečią ar ketvirtą plyšį įdedame po sviesto skiltelę.
3. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 50-60 minučių, kol viršus gražiai apskrus, o vidus bus minkštas ir iškepęs.
4. Iškepusias bulves ištraukiame iš orkaitės ir pripildome smulkiai pjaustyto vytinto kumpio ir čederio sūrio mažų skiltelių. Grąžiname į orkaitę dar 5 minutėms, kol sūris išsilydys, o kumpis kiek apskrus.
5. Orkaitėje keptas įdarytas bulves valgome su graikišku jogurtu ar grietine, pabarstę šviežiais žalumynais.
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą