Puikus karštas užkandis vaikų šventei – įdarytos bulvės

Vaikai ir bulvės paprastai sutaria gerai: dauguma jas mėgsta ir noriai valgo, todėl šias daržoves galime įvairiomis formomis tiekti ir ant vaikiškų vaišių stalo. Naujam bulvių sezonui įsibėgėjant atskuba šaunus įdarytų bulvių receptas – čederio sūris, vytintas kumpis, švieži žalumynai, mmm, liežuvį galima praryt – tegyvuoja šviežios bulvės!

įdarytos bulvės receptas

Reikės:

  • 10 panašaus dydžio bulvių, geriau pailgų
  • druskos
  • 8 šaukštų sviesto
  • 150 g čederio sūrio
  • 4-5 riekelių vytinto kumpio
  • šviežių žalumynų: krapų, svogūnų laiškų, petražolių
  • graikiško jogurto arba grietinės

 

Gaminame karštą užkandį vaikų šventei – įdarytas bulves:

1. Bulves gerai nuplauname ir nusausiname. Supjaustome jas tarsi armoniką – plonomis riekelėmis, neįpjaunant iki galo.

2. Apibarstome druska ir į kas trečią ar ketvirtą plyšį įdedame po sviesto skiltelę.

3. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 50-60 minučių, kol viršus gražiai apskrus, o vidus bus minkštas ir iškepęs.

4. Iškepusias bulves ištraukiame iš orkaitės ir pripildome smulkiai pjaustyto vytinto kumpio ir čederio sūrio mažų skiltelių. Grąžiname į orkaitę dar 5 minutėms, kol sūris išsilydys, o kumpis kiek apskrus.

5. Orkaitėje keptas įdarytas bulves valgome su graikišku jogurtu ar grietine, pabarstę šviežiais žalumynais.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *