Sveikesni krekeriai su žemės riešutų sviestu

Į draugiją šios savaitės sveikam vaisių tortui skuba sveiki nesaldūs krekeriai – greitai suminkomai tešlai nereikia kiaušinių, o riebalus atstovauja gerų dalykų kupinas žemės riešutų sviestas, kurį, beje, labai nesunku pasigaminti patiems. Recepto originalas iš superhealthykids.com tinklalapio siūlo krekerius kepti su medumi, tačiau aš linkusi jį keisti cukrumi arba agavos sirupu, nenaudojant aukštoje temperatūroje kaitinto medaus.

sveiki sausainiai vaikams

Reikės:

  • 240 g rupių kvietinių miltų
  • 1/2 stiklinės avižų dribsnių (geriau stambesnių)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 125 ml žemės riešutų sviesto
  • 80 ml vandens
  • 3 šaukštų cukraus arba 1 šaukšto agavos sirupo

Krekeriukai gaunasi nesaldūs, prėskoki, tačiau mano vaikams ir jų draugams patinka – triauškia it saulėgrąžas, nors šalia būna ir saldesnių kepinių. Šventėje jie gali būti puiki atsvara riebesniam tortui ar pyragui, o kasdien šauniai tinka sveikesnių užkandžių rolei – kai norisi „ko nors pagraužti“.

Kepame sveikus krekerius:

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Dedame visus produktus į dubenį, išmaišome ir suminkome į vientisą tešlą. Jei tešla kiek per lipni, beriame dar vos vos miltų, jei per biri – pilame vieną kitą papildomą šaukštą vandens arba dedame dar kiek žemės riešutų sviesto.

3. Pabarstome miltais lentą ir iškočiojame tešlą kuo ploniau ir formelėmis išpjaustomes sausianėlius. Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 8-10 minučių, kol lengvai paruduos.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *