sveiki naminiai braškiniai bananiniai ledai

Sveiki naminiai braškiniai-bananiniai ledai

Sveikų naminių ledų temą tęsiant – super paprasti ir gardūs braškiniai-bananiniai ledai. Norint, juos galima paruošti itin sveikuoliškus, tik iš braškių ir bananų, tačiau aš nusprendžiau į šią draugiją įpiršti kelis šaukštus kondensuoto pieno – jis ledams suteikia glotnumo ir, žinoma, saldumo.

Mes šiemet išbandėme 2 skirtingus būdus braškiniams-bananiniams ledams paruošti – pirmuoju atveju ledai ruošiami iš šviežių vaisių ir uogų, antruoju – iš šaldytų. Skanesni ir labiau tikrus ledus savo faktūra primenantys yra antrieji – tačiau pirmieji greičiau paruošiami ir jais lengviau užpildyti ledų formeles, tad apie abu būdus plačiau:

Naminiai braškių bananų ledai – Gimtadienio mugė

 10 formelių po 60 ml reikės:

  • 2 didesnių bananų
  • 130 g braškių
  • 2-3 šaukštų kondensuoto pieno
  • 2-3 smulkesnių braškių papuošti

 

Gaminame sveikus naminius braškinius-bananinius ledus – būdas nr. I (greičiau paruošiami, lengviau užpildyti formeles):

1. Bananus supjaustome gabalėliais ir kartu su 130 g braškių išsukame virtuvės kombainu arba kokteiline iki vientisos masės.

2. Pridedame kondensuotą pieną ir dar kartą išsukame, kad susimaišytų.

3. Braškes papuošimui supjaustome vertikaliai plonomis riekelėmis. Dedame po kelias riekeles į ledų formelių šonus ir užpildome formeles ledų mase. Paliekame šaldiklyje mažiausiai 2 valandoms.

Naminiai ledai formelėse

 10 formelių po 60 ml reikės:

  • 2 didesnių bananų
  • 130 g braškių
  • 2-3 šaukštų kondensuoto pieno
  • 2-3 smulkesnių braškių papuošti

Gaminame sveikus naminius braškinius-bananinius ledus – būdas nr. II (skanesni, labiau primenantys tikrus ledus):

1. Bananus supjaustome kiekvieną į 5-6 dalis ir užšaldome kartu su 130 g braškių – šaldiklyje reikia laikyti mažiausiai 6 valandas, o geriausiai – per naktį.

2. Sušaldytus bananus ir braškes tiesiai iš šaldiklio dedame į virtuvės kombainą aštriais peiliais ir susmulkiname. Baigiant smulkinti pridedame kondensuotą pieną ir išsukame iki vientisos masės – ji  gaunasi labai tiršta.

3. Braškes papuošimui supjaustome vertikaliai plonomis riekelėmis. Dedame po kelias riekeles į ledų formelių šonus ir užpildome formeles ledų mase – kadangi ji tiršta, šaukšteliu pastumiame, kad tolygiau užpildytų formeles. Paliekame šaldiklyje mažiausiai 1 valandai. Kad ledai išsiimtų lengviau, palaikykite kiekvieną formelę po karšto vandens srove, po 5-6 sekundes iš abiejų pusių.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

2 Responses

  1. Anonimas
    |

    Bandžiau pati taip daryt, dar prieš receptą. Gaunasi daug traškių kristalinių ledo gabaliukų, vaikams nepatinka 🙁 ( improvizavau įvairiais būdais – ir nešaldžius uogų, ir pašaldžius prasukti-pašaldyti-prasukti-pašaldyti, ir su šaldytom uogom -lieka tie kristalai nors tu ką 🙁 )

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Nežinau, čia gal šaldiklio darbo niuansai, man nei vienu, nei kitu būdu gaminant jokių ledo kristalų nesusidaro. Gal uogų kiekį labai didelį dedate? Gal iš jų tie kristalai? Mano recepte pagrindą sudaro bananai, braškių dedasi mažiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *