Super paprastai pagaminami, jokių kombainų, trintuvų ar kitų specialių prietaisų neįdarbinantys sveiki naminiai ledai – tiesiog supjaustome mėgstamus vaisius ir užpilame obuolių sultimis. Pastarąsias naudokime saldesnes ir būtinai skaidrias, šviesesnės spalvos, kad vaisiai ir uogos leduose suspindėtų visu savo gaivumu ir gražumu. Ar bereikia sakyti, kad tokius ledus leidžiu vaikams vasarą krimsti kiek panorėjus, kad jais galima paįvairinti šiltojo metų laiko pusryčių stalą ir aplamai – kad jie yra labai gaivūs, gražūs ir skanūs?! Tikra vasariškos dienos svajonė, ne kitaip!
6 indeliams ledų reikės:
- 1-2 persikų
- 1-2 kivių
- 5-6 braškių
- keleto mėlynių, šilauogių, aviečių
- 1–1,5 stiklinės skaidrių obuolių sulčių
Gaminame sveikus naminius ledus vien tik iš vaisių:
1. Vaisius ir uogas nuplauname, persikus bei kivius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Braškes supjaustome skiltelėmis.
2. Į kiekvieną indelį dėliojame įvairius vaisius ir uogas – kivių bei braškių skilteles prispaudžiame prie kraštų, kad gražiai matytųsi, tarpus užpildome uogomis ir persikų skiltelėmis.
3. Kiekvieną vaisių bei uogų pripildytą indelį iki viršaus užpilame obuolių sultimis ir statome į šaldiklį. Šaldome per naktį. Prieš išimant, kiekvieną ledų formelę palaikome po karšto vandens srove iš abiejų pusių po kelias sekundes – taip ledai išsiims lengviau.
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą