Sveiki šaldyto jogurto ledai su uogomis – gaminame keksiukų formelėse

Sveiki šaldyto jogurto ledai su uogomis – gaminame keksiukų formelėse

Naminiais ledais nieko nebenustebinsi – jau įpratome, kad jų pačių įvairiausių – iš vaisių, jogurto, grietinėlės ar net pusryčių dribsnių labai paprastai galime pasigaminti patys. O ir ledų formelių, tikrai šaunių, sezono metu galime nusipirkti kiekviename prekybos centre. O, bet, tačiau – nežinau kaip jums, bet man vasarą kartais ima ir pritrūksta tų formelių – taip nutinka, kad visos turimos jau tupi šaldiklyje su paruoštais ledais ir naujos gaminamų ledų porcijos nebėra kaip užšaldyti patogiomis porcijomis. Štai tokiu atveju gali praversti silikoninės keksiukų formelės – jos tiesiog puikiai tinka ledų gamybai. Tiesa, reikės dar plokščių medinių pagaliukų, kurių pirminė paskirtis – kavai maišyti. Šių pagaliukų būna vienkartinių indų skyriuose ir jų tikrai verta turėti namuose, kur auga vaikai. Jie praverčia ne tik gaminant skanumynus ant pagaliuko, bet ir užkandžiaujant tarp žaidimų kieme, kai rankos ne pirmo švarumo – tokiais pagaliukais vaikai gali patogiai pasismeigti ir sulesti jiems paduotas braškes, abrikosų, arbūzų, persikų gabalėlius.

sveiki desertai vaikams

Reikės:

  • 1 stiklinės graikiško jogurto be priedų
  • 1 stiklinės šaldytų neatitirpintų uogų
  • 1 didesnio banano
  • medaus pagal skonį
  • silikoninių keksiukų formelių, medinių plokščių pagaliukų

Grįžtame prie ledų gamybos – imame minėtas keksiukų formeles ir keliaujame gaminti nepaprastai skanius, greitai pagaminamus ir tikrai sveikus šaldyto jogurto ledus. Kaskart dėdami kitokių uogų, jų skonį galime vis pakeisti, išgauti naujų gaivių natų. Dar vienas šių ledų pliusas – puikiai susinaudoja šaldytų uogų atsargos, kurias, atsiradus šviežioms, kartais tampa sunku pribaigti.

Gaminame sveikus šaldyto jogurto ledus su uogomis:

1. Sudedame visus produktus į virtuvės kombainą ir išsukame iki vientisos masės.

2.Supilstome į keksiukų formeles, ir, sustatę ant lentelės ar kito plokščio padėklo, dedame į šaldiklį. Po valandėlės, kai ledai kiek spėja apšalti, atsidarome ir mikliai susmeigiame pagaliukus, į ledus įmerkdami platesnį jų galą. Paliekame ledus sušalti 4-5 valandas.

Keksiukų formelėse pagaminti ledai ne tik lengvai išsiima, tačiau ir patogūs valgyti. Tokie gaivūs ledų grybukai. Šaldytas jogurtas su uogomis  – nepaprastas malonumas karštai vasaros dienai, būtinai pamėginkite!

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *