Šviežios bulvės – skaniausios vaišės vaikams iš bulvių

Šviežios bulvės – skaniausios vaišės vaikams iš bulvių

Šviežios bulvės tikrai yra ta daržovė, kurios pasirodymo labai laukiame, juk skirtumas tarp gerokai sandėliuke pagyvenusių, žiemos pabaigoje valgomų bulvių ir šviežių, apsivilkusių plonyčiu rūbu bei kupinų daugybės naudingų dalykų – daugiau nei akivaizdus. Mėgaukimės šia gardžia daržo dovana iki soties, ragaukime įvairiausių jos patiekalų, kvieskime tiek ant kasdienio, tiek ir ant šventinio stalo – rikiuojame bulvinius receptus, kurie pradžiugins daugumą mažų valgytojų:

Bulvės ant pagaliuko – supjaustytos spirale ir pasmeigtos ant medinio iešmelio – paprasta kaip dukart du. Kepame orkaitėje ir apsieiname be didžiulio kiekio riebalų. Jei nepatingėsime supjaustyti plonai, keptos bulvės primins naminius traškučius – taip vaikų trokštamus čipsus. Detalesnis receptas – čia.

Naminius traškučius gali pavaduoti ir su sūriu, žalumynais ir vytintu kumpiu keptos, plonai pjaustytos bulvės – puikus karštas patiekalas vaikų šventei. Sotus, smagus ir demokratiškas valgis – imi tiesiai į rankas iš bendros lėkštės ir gardžiuojiesi.

Su sūriu, kumpiu ir žalumynais bulves galime iškepti ir kitaip – supjaustytas it armonika ir minėtais ingredientais įdarytas. Kiekvienam mažam svečiui po tokią sočią įdarytą bulvę – žiū, jėgų linksmiems žaidimams jau kur kas daugiau!

Plonytėmis riekėmis supjaustę, keksiukų kepimo formoje vaikams galime iškepti gardžių bulvių krepšelių, įdarytų malta mėsa, žuvimi, daržovėmis ar grybais. Paprasta, skanu ir neatsibodę.

Jei švenčiame lauke ir turime laužavietę, vienas smagiausių dalykų – bulves iškepti žarijose. Įvyniojame kiekvieną į foliją, iškepame karštuose pelenuose, kuriuose dar tebesmilksta keletas žarijų ir valgome pasibarstę druska ir šviežiais žalumynais, sviestu užsitepę.

Ir pabaigai – vaikiška bulvinė klasika: bulvytės fri ir traškučiai. Abu vaikų išsvajotus patiekalus namuose galime pagaminti kur kas sveikesnius – bulvyčių fri be riebalų receptą rasite čia, o naminių traškučių – čia.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Leave a Reply