gimtadienio mugė, trapios tešlos krepšeliai

Trapios tešlos krepšeliai: kaip iškepti keksiukų formoje

Trapios tešlos krepšeliai – nepamainomas dalykas ir vaikų gimtadieniuose, ir kitose šventėse. Pripildyti mišrainėmis ar pikantiškais užtepais tampa puikiu užkandžiu; uogomis, vaisiais, kremu – saldžių vaišių stalo pažiba. Ir gražūs ir patogūs, o iškepti juos galime ir be specialių formelių pagalbos, tiesiog paprastoje keksiukų formoje! Tereikia didelės apvalios formelės sausainių pjaustymui banguotais kraštais ar lygiais kraštais, o jei tokios neturime, išsiversime su platesnio skersmens stikline ar puodeliu.

trapios tešlos krepšeliai

Puikiausią gardžią prancūzišką trapią tešlą pasiruošime pagal šį receptą, iš jame nurodyto kiekio išeis apie 24 trapios tešlos krepšeliai, eime jų gaminti:

1. Tešlą iškočiojame iki maždaug 0,5-0,7 cm storio, formele ar stikline išpjauname apvalius skritulius.
2. Keksiukų formą lengvai patepame aliejumi.
3. Tešlos skritulius klojame į keksiukų formeles, subadome šakute, kad tešla kepdama nesipūstų ir dedame į šaldytuvą 30 min., arba šaldiklį 10-15 min.
4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
5. Ant kiekvieno krepšelio dedame po kepimo popieriaus skrituliuką, beriame balasto (lęšių, žirnių, ar pupelių) ir šauname į orkaitę. Kepame apie 15 min., kol kraštai pagelsta. Išimame, nuimame kepimo popierių su balastu ir krepšelius, dabar jau plikus nuogus vėl dedame į orkaitę, kad pabaigtų kepti – tai užtruks dar apie 5 min.
6. Iškepusius trapios tešlos krepšelius traukiame iš orkaitės, leidžiame atvėsti ir atsargiai išimame iš kepimo formos – išsiima labai paprastai.
7. Pilnai atvėsusius krepšelius pripildome norimo įdaro – aš šį kartą rinkausi mėlynes su bananais: ant krepšelio dugno plonomis riekelėmis supjaustyti bananai, ant jų mėlynės. Tai variantas greitam valgymui, nes bananai netrunka paruduoti. Kitas būdas mėlynėmis įdaryti krepšelius – pripildyti juos greitai paruošiamo vanilinio kremo (pagardinus jį tarkuota citrinos žievele) ir ant jo įtaisyti mėlynes ar kitas norimas uogas. Trapios tešlos krepšelius išsikepti galima dieną prieš – tokiu atveju laikykite juos inde su dangčiu ar suvynioję į maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų.

12 Responses

  1. Vita
    |

    „Tešlą iškočiojame iki maždaug 1,5 cm storio“. Tikrai 1,5 cm storio? gal mm?
    Ir dar. Ar galima juos pasidaryti iš anksto? Ir gal žinot, kiek iš anksto, kad jie nesudžiūtų, išliktų kaip ką tik kepti? Nes gimtadienio dieną ir taip darų netrūks, galvoju iš anksto išsikept 🙂

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Ačiū, Vita, už pastabumą, tikrai su storiu tešlos lakšto susimaišiau – turėjo būti 0,5 cm, o aš parašiau 1,5 cm… Skubu ištaisyti 🙂 Dėl išsikepimo iš anksto: labai smarkiai išanksto nesiūlyčiau ruošti – trapi tešla skaniausia šviežia. Tačiau, dieną prieš, tikrai galima išsikepti – tik laikykite juos inde su dangčiu, ar suvyniojusi į plėvelę – kad neapdžiūtų. Dar, norint kad prieš gimtadienį būtų mažiau darbo, tešlą galima pasiruošti dieną prieš kepant pačius krepšelius – laikykite tešlą šaldytuve ir išimkite 0,5 val. prieš kočiojant, kad nebūtų labai sustingusi.

  3. jurgita
    |

    Sveiki kiek laiko galima laikyti iskeptus krepselius?

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Jurgita, suvalgyti trapios tešlos krepšelius reikėtų per 2-3 dienas, tada tikrai skaniausi ir kokybiškiausi. O jei norite pasiruošti iš anksto, kad prieš šventę nereikėtų vargti, pasiruoškite tešlą – ją galima užšaldyti, taigi, ruošti galite net ir prieš mėnesį. Aš nebandžiau, bet, manau, kad užšaldyti galima ir pačius krepšelius – tiek nekeptus, bet jau suformuotus, tiek iškeptus. Šaldant nekeptus, juos kepčiau tik kelias minutes atšildžius.

  5. neringa
    |

    Sveiki, kiek is sio produktu keikio gaunasi krepseliu. Reikia nemazai, net neisivaizduoju is kiek kiekius dauginti.

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Neringa, iš recepte nurodyto kiekio išeina 24 krepšeliai, jei reikia labai daug, paprasčiau gaminti krepšelius iš lavašo, pažiūrėkite, gal Jums tiks? Tik jie labiau tinkami pikantiškam, ne per vandeningam maistui.

  7. neringa
    |

    Suuuper, aciu, nereikia man laaabai daug. 2guba porcija bus kaip tik. Aciu labai

  8. Alvilė Rimaitė
    |

    Ooo, na, vis tiek bus ką veikti su dviguba porcija, bet, jie skanūs, manau, atpirks gaminimo rūpsečius 🙂 Net ir pati dabar jų užsimaniau 🙂 Sėkmingo tešlos minkymo!

  9. Ana
    |

    Ačiū už receptuką! Puikiai gavosi ☺

  10. Alvilė Rimaitė
    |

    Labai smagu girdėti, miela Ana 🙂

  11. Lina
    |

    Sveiki turiu šaukštelių formas Silikonines,kokia tešla pasidaryti. Gak galima sudėti,ingriedientus.? Ačiū

  12. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Lina, aš nedideliems šaukšteliams rinkčiausi šį trapios tešlos receptą su Džiugo sūriu: http://www.gimtadieniomuge.lt/vieno-kasnio-krepseliai-gelytes/

    Arba galima kepti su kukurūzų miltais, bet šiuo atveju krepšeliai kepami beveik be riebalų ir yra gerokai kietesni. Jie tinka su skalsiais drėgnais užtepais, tokiais kaip avinžirnių humusas, gvakamolė: http://www.gimtadieniomuge.lt/kukuruzu-miltu-krepseliai-ir-traskuciai-kvepia-tortilijomis/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *