vafliai vaikams

Vaikų gimtadienių klasika – vafliai ant pagaliuko

Ir ne tik gimtadienių – vafliai ant pagaliuko jau tampa tiek krikštynų, tiek kitų vaikų švenčių klasikinėmis vaišėmis. Nieko keisto – jie išvaizdūs, nesudėtingai pagaminami ir labai gardūs. Iš išorės truputį traškūs, o viduje purūs ir minkšti. O kiek dar variacijų galima sugalvoti puošiant – šokoladas, pabarstukai, sirupai, tirpintos karamelės voratinkliai ar tiesiog dailus cukraus pudros sniegelis. Ir man labai patinka, kad vienu ypu ir gana greitai jų galima pagaminti išties nemažai – jei išskirstysite širdelėmis ir kiekvieną patupdysite ant pagaliuko, iš įprastos vaflių porcijos gausite 40 skanumynų! O tai jau tikrai solidi palyda tortui – mano galva tokios kompanijos pilnai pakanka visam vaikų gimtadienio saldžių vaišių stalui.

Apie gamybą: vafliams kepti naudoju natūralų, be jokių skonių ir priedų jogurtą. Norint, jį galima keisti kefyru. Kepami vafliai specialioje elektrinėje keptuvėje – mūsų šeimoje ji tarnauja ir kaip labai mėgstamų savaitgalinių čirvinių blynų kepėja.

8 penkialapiams vafliams (40 širdelių) reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 100 ml natūralaus jogurto;
  • 220 g miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 3 šaukštų grietinės;
  • 1 šaukštelio vanilės.

Kepame vaflius ant pagaliuko:

1. Sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies.
2. Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius paplakame šluotele su cukrumi ir malta vanile. Supilame į juos tirpintą sviestą, natūralų jogurtą, grietinę ir išmaišome.
3. Miltus persijojame, sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į skystąją sviesto ir kitų produktų masę.
4. Baltymus išplakame iki putų ir per 3 kartus, dėdami po trečdalį, atsargiai įmaišome į tešlą.
5. Pilame tešlos samtelį ant įkaitintos vaflių keptuvės ir kepame kol gražiai paruduoja. Aš riebalais keptuvę patepu tik prieš kepant pirmąjį vaflį – tešla pakankamai riebi ir vafliai kuo gražiausiai iškepa. Iškepusius išskirstome širdelėmis, šonuose apibėgusią tešlą gražiai virtuvės žirklėmis apkerpame ir kiekvieną vafliuką užmauname ant pagaliuko.
Jei norite vaflius ant pagaliuko pilnai šokoladuoti ir po to šokolado sluoksnį sustingdyti – šokoladą pasiruoškite kaip aprašyta bananų šokolade recepte. O jei norite tik šiek tiek šokoladu apšlakstyti – šokoladą tiesiog ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Šokoladui į draugiją čia labai tiks įvairūs pabarstukai – jų ir natūralių galima daug sugalvoti: smulkinti riešutai, kokoso bei migdolo drožlės, džiovintos uogos.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

4 Responses

  1. ieva
    |

    Kur gauti tokiu pagaliuku? 😉

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Ieva, aš tokių pagaliukų pirkau Senukuose, jie vadinasi vienkartiniai pagaliukai kavai maišyti, manau, kad ir didesniuose prekybos centruose gali jų būti.

  3. as
    |

    o kad vafliai nesubliukstu ka daryti?

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Pagal šį receptą neturėtų labai subliūkšti. Jei vis tik bliūkšta, kai iškepate, nedėkite į bendrą krūvą vienų ant kitų – vos pravėsusius verkite ant pagaliuko ir palikite įsmeigtus inde.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *