Krepšeliai su įvairiais įdarais populiarumo stoka skųstis negali – vaišėse rankos link jų pačios tiesiasi – tiek didelės, tiek ir mažos. Gražu, patogu, skanu – kiekvienąsyk kartoju prie naujo jų recepto, bekartodama pažiūrėjau, kad valgomų krepšelių receptų jau susirinko gražus būrys ir pats metas apžvelgti jų skirtumus bei kokiais atvejais, kokį receptą geriau rinktis.
Skubantiems:
Bene greičiausias būdas pagaminti valgomus krepšelius – pakočioti forminę duoną ir apkepti ją keksiukų formoje. Tinkamiausias įdaras – tiršti užtepai: rūkytos žuvies mišrainės ar pastos, gvakamolė, humusas.
Kitas trumpas kelias – krepšeliai iš lavašo, tereikia išsikirpti apskritimus ir juos surangyti toje pačioje keksiukų formoje. Čia taip pat nepakeičiamai dera humusas, gvakamolė ir panašūs įdarai – svarbu, kad jie nebūtų pernelyg vandeningi, nes lavašo krepšeliai plonasieniai.
Daugeliui žinomi greiti krepšeliai iš pirktinės sluoksniuotos tešlos – ypač dailiai atrodo šulinėliai, tačiau su jais užtruksite kiek ilgiau nei su pirmaisiais variantais. Įdarų gama plati – nuo tradicinių mišrainių iki vaikų gimtadieniuose taip laukiamų saldainių.
Šokoladinius krepšelius keksiukų formelėse taip pat paruošime mikliai ir be didelio vargo – juose galime patiekti ledus, plaktą grietinėlę, želė kubelius ar įvairiaspalvius saldainukus.
Norintiems padaryti įspūdį:
Klasikiniai trapios prancūziškos tešlos krepšeliai – laiko jiems skirti turėsime daugiau, tačiau, patikėkite, jų skonis – tikrai tikrai to vertas. Trapios tešlos krepšelius išsikepti galima dieną prieš, o pačią tešlą jiems pagaminti galime ir prieš mėnesį – tiesiog laikykime ją šaldiklyje. Įdarai šiems krepšeliams, kaip ir sluoksniuotos tešlos, tinka įvairiausi – mišrainės, užtepai, vaisiai ar uogos su vaniliniu kremu.
Kitas gardus tešlos variantas – su parmezano tipo sūriu. Krepšeliai gaunasi sūroki, todėl puikiai draugauja su švelnaus skonio įdarais. Manajame variante jie kepti vieno kąsnio – mini keksiukų formoje.
Krepšeliai su kukurūzų miltais kepami be riebalų, tad patiks norintiems liesesnių kepinių – šie krepšeliai trapūs, kietoki, geriausiai derantys su gvakamole ir humusu.
Krepšeliai karštiems patiekalams:
Bulvių krepšeliai paruošiami nesudėtingai, tačiau kruopštumo prireiks pjaustant bulves: riekelės turi būti tiesiog permatomos – kitaip nepavyks jų įkloti į keksiukų formeles. Įdaras: malta mėsa, žuvis, daržovės, grybai. Labai patogu – galima paruošti kelis skirtingus variantus, kad visi išsirinktų patinkančius. Bulvių krepšeliai valgomi karšti.
Karšti krepšeliai iš sluoksniuotos tešlos – labai patogu, kad juos galima paruošti iš anksto ir palikti šaldytuve – svečiams susirinkus, telieka užpilti plakiniu ir pašauti į orkaitę. Įdarai? Pomidorų ir mocarelos sūrio, konservuoto tuno ir kiaušinių, arba saldūs: obuolių su cinamonu, varškės ir kiti. Skaniausi šilti, tačiau gardūs ir atvėsę.
Karštomis lavašo užkandėlėmis taip pat galima mėgautis kai jos pravėsusios – jas užpildykime mėgstamais tartų bei kišų užpildais.
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą