vasaros desertas vaikams ant laužo kepti bananai

Vasaros desertas vaikams – ant laužo kepti bananai

Vasariška saldžiosios bananų ir šokolado draugystės variacija – ant laužo kepti bananai su šokoladu. Kaip ir visi ant žarijų kepami patiekalai, taip ir šis, yra ne tik vaišės, bet ir smagi atrakcija bei pramoga – vyresni vaikai bananus prisikimšti šokolado ir įvynioti į foliją gali patys, tik kepti, žinoma, reikėtų suaugusiųjų priežiūroje. Beje, jei tokio bananinio saldėsio įsigeidžiame namuose, bananus su šokoladu lygiai taip pat galime kepti ne laužo žarijose, bet iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

folijoje kepti bananai
Bananą įdarome šokolado gabalėliais

Gaminame vasaros desertą vaikams – ant laužo keptus bananus:

1. Bananus nuplauname ir nupjaustome galiukus, kiekvieno banano žievę įpjauname išilgai viso vaisiaus – gaunasi tokia kišenė, į kurią įdedame po 5-6 mažas šokolado plyteles, dar perpjautas per pusę (viso 10-12 gabalėlių). Šokoladą parinkite pagal savo skonį – galima naudoti vienos rūšies, o galima maišyti baltą, pieninį ir juodą, visiški saldžiamėgiai gali ir mažų amerikietiškų zefyriukų įmaišyti, o kas nemėgsta labai saldžiai – bananus gali kepti vienus, o tik iškeptus pabarstyti cinamonu.

2. Banano kišenę kiek įmanoma uždarome, vyniojame į dvigubą folijos lakštą, dedame ant grotelių ir kepame ant šiltų žarijų pavartydami, kol bananai suminkštės. Keliolika minučių ir desertas paruoštas – jis skaniausias karštas, galima valgyti tiesiai iš folijos su šaukštuku, o galima ir į desertinius indelius sudėti. Beje, ant laužo kepti bananai labai tinka prie paprastų plombyro ledų, galima ir naminių tą proga paruošti. Saldumas-gardumas neišpasakytas!

Ant grotelių kepti bananai vaikams

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *