vieno kąsnio krepšeliai gėlytės

Vieno kąsnio krepšeliai-gėlytės

Krepšeliams su įvairiais užpildais dėmesio Gimtadienio mugėje netrūksta – gaminome juos iš lavašo, naminės trapios bei pirktinės sluoksniuotos tešlos, šaltus bei karštus, o šiandien kepame dar vienus – vieno kąsnio krepšelius. Gėlytės formos, dailučiai, patogūs valgyti ir greitai paruošiami – ko daugiau reikia?

Vieno kąsnio sumuštinukai vaikams

Vieno kąsnio krepšelius-gėlytes kepame mini keksiukų kepimo formoje – tešlą galime naudoti ir naminę trapią ar pirktinę sluoksniuotą, o aš kepiau iš burnoje tirpstančių sūrių sausainių, kuriems tereikia 4 ingredientų, tešlos. Iš jos krepšeliai iškepa sūroki, tad tinkamiausias įdaras švelnesnis: humusas, gvakamolė; ryžių, vištienos ar pikantiškos mišrainės; ne per sūrūs užtepai iš žuvų; švelnus mocarelos sūris su pomidoro palyda. Miniatiūrinių gėlyčių galime pagaminti ir saldžių – iškepkime jas iš trapios tešlos ir pripildykime saldaus kremo ar džemo.

 36 krepšeliams:

  • 160 g (1 stiklinės) miltų
  • 40 g smulkinto Džiugo arba kito parmezano tipo sūrio
  • 60 g šalto sviesto
  • 125 ml grietinėlės

Kepame vieno kąsnio krepšelius-gėlytes:

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Miltus, sūrį ir šaltą sviestą dedame į virtuvės kombainą aštriais peiliais ir kelias sekundes smulkiname – gauname rupų smėlį primenančią masę.

3. Supilame grietinėlę ir smulkiname dar keliolika sekundžių, kol masė tampa vientisa ir nelimpa prie kombaino sienelių. Jei limpa – įberiame dar kiek miltų ir vėl paleidžiame kombainą.

4. Atgnybiame nedidelį tešlos rutuliuką, iškočiojame kuo ploniau, dedame ant keksiukų formelės, įspaudžiame krepšelį, o kraštus apipjauname gėlės formos sausainių pjaustykle. Krepšelius-gėlytes dedame į kas antrą formelę, kad „gėlyčių“ žiedlapiai neliptų vienas ant kito. Kepimo formos patepti riebalais nereikia, nes tešla pakankamai riebi.

5. Vieno kąsnio krepšelius subadome šakute (ypač gerai subadome, jei kepame iš pirktinės sluoksniuotos tešlos) ir kepame karštoje orkaitėje apie 8-12 minučių – kol dailiai pagelsta. Iškeptus atvėsiname, išimame iš formos ir pripildome norimo įdaro.

 

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

2 Responses

  1. Neringa
    |

    Sveiki, ar pas jus čia kažkokia mini keksiukų forma, ar ta tradicinė didelė. Sunku iš nuotraukos nuspręsti. Ieškausi idėjų savo merginų didžiajam 4ąjam gimtadieniui. Jūsų psl -pats mėgiamiausias 😀

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Neringa, ačiū labai už šiltus žodžius 🙂 Keksiukų forma – mini, galima kepti ir įprastoje, tik tada su gėlytėmis sudėtingiau, nebet turėtumėte didelę gėlės sausaininę formą 🙂 bet man smagūs ir tiesiog – paprasti krepšiukai keksiukų formoje: http://www.gimtadieniomuge.lt/trapios-teslos-krepseliai-kaip-iskepti-keksiuku-formoje/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *