vieno kąsnio pyragėliai su dešrelėmis keksiukų kepimo formoje

Vieno kąsnio pyragėliai su dešrelėmis keksiukų formoje

Jei mano vaikai patys sudarinėtų meniu – dešreles jie rinktųsi valgyti kone kas dieną. Tuo tarpu į mano pirkinių krepšį šis produktas įšoka retai – paprastai tais atvejais, kai visa šeima baisiai įsigeidžia pyragėlių su dešrelėmis. Naujausias atradimas – pyragėliai, kepami keksiukų kepimo formoje ir itin tinkantys vaikų šventėms: greitai pagaminami, vieno kąsnio ir labai gardūs.

Pyragėliams iškepti reikalinga 24 vietų mini keksiukų kepimo forma, jei tokios neturite, galite kepti ir paprastoje 12-vietėje, pyragėliai bus didesni. Recepte naudojamos sodos gesinti nereikia, ji tinkamai sureaguoja su raugintomis pasukomis – nemalonus poskonis neutralizuojamas.

Šis užkandis vaikų šventei pagaminamas greitai ir paprastai, o į gamybą drąsiai galime įtraukti ir vaikus: mano trimetė Nidutė kuo puikiausiai įspaudė dešrelių gabalėlius ir jai ši veikla laaabai patiko!

48 mini pyragėliams:

  • 120 g sviesto
  • 70 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 240 ml pasukų
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 140 g kukurūzų miltų (240 ml)
  • 160 g kvietinių miltų (240 ml)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 5-7 dešrelių

Gaminame vieno kąsnio pyragėlius su dešrelėmis:

1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Keksiukų kepimo formą lengvai patepame aliejumi.

2.  Puodelyje ištirpiname sviestą, nukeliame nuo ugnies, sumaišome su cukrumi, įmušame kiaušinius, supilame pasukas. Išmaišome iki vientisos masės.

3. Abiejų rūšių miltus sumaišome su soda ir druska, pilame į sviesto-kiaušinių-pasukų masę, išmaišome.

4. Dešreles supjaustome kelių centimetrų gabalėliais – vos trumpesniais nei keksiukų kepimo formelių aukštis. Į kiekvieną formelę dedame po gerą šaukštelį tešlos, į vidurį įspaudžiame po dešrelės gabalėlį (jei kepame didesnių keksiukų formoje, įspaudžiame po 2-3 gabalėlius) – nieko tokio, jei tešla kiek išeina virš formelių kraštų.

5. Kepame karštoje orkaitėje 8-12 minučių iki kol rusvai pageltonuos. Iškeptiems pyragėliams leidžiame atvėsti kelias minutes, atsargiai išimame iš kepimo formos ir patiekiame.

Vieno kąsnio pyragėliai su dešrelėmis skaniausi šviežiai šilti, tačiau gardūs ir atvėsę arba pašildyti. Vaikai mieliausiai pyragėlius valgo vienus, o suaugusieji mėgsta pamerkti į tako ar kurį kitą pomidorų padažą. Na, o jei ruošiamės švęsti laukinių vakarų teminį gimtadienį, šis amerikietiškas receptas tiesiog privalomas!

pyragėliai su dešrelėmis – užkandžiai vaikų šventei

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

2 Responses

  1. Skaitytoja ir gamintoja :)
    |

    Cukraus nurodyta tikrai daug, dėjau maždaug pusę, tačiau visi ragautojai nurodė, kad piragėlis persaldus. Kitą kartą dėjau dar mažiau, maždaug ketvirtadalį nurodyto kiekio ir šeima įvertino, kad tokie daug skanesni 🙂

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Ačiū labai už pastebėjimą, bandysime ir mes jūsiškį variantą!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *