ypatingai gardus ferrero rocher tortas

Ypatingai gardus Ferrero Rocher tortas, arba mums jau 3!

Ypatingai gardus Ferrero Rocher sūrio tortas – traškus pagrindas, riešutinis kremas ir puikus šokolado-grietinėlės apsiaustas – tikrai tikrai iš tos serijos, kai galima liežuvį iš skanumo praryti! Kitoks šiandien ir netiktų – juk vasario 14-oji, ne tik širdučių diena, bet ir Gimtadienio mugės gimtadienis! Lygiai prieš 3 metus Gimtadienio mugė buvo paleista į eterį – aš pradėjau savo kūrybinę kelionę, iki šiol man dovanojančią be galo daug gerų jausmų, už tai, dėkui, jums, mieli Gimtadienio mugės bičiuliai!

greitai pagaminamas desertas

Bet grįžkime prie torto, vien jo pagrindas vertas atskiro dėmesio – mano šeimynykščiai įtarė, kad aš čia nepasikuklinau ir sumaliau krūvą Ferrero Rocher saldainių – tuo tarpu šis nuostabus vaflinis traškumas iš paprasčiausių kukurūzų dribsnių, sumaišytų su kakava ir tirpintu sviestu! Taigi, tortas ne tik ypatingai skanus, bet ir tinka netoleruojantiems gliuteno, taip pat kiaušinių, ar želatinos. Šio sūrio torto nereikia kepti – tai greitai ir lengvai paruošiamas puikus desertas. Keliaujame gaminti!

 

Dideliam 24-26 cm skersmens tortui arba mažam 16-18 cm skersmens tortui (skaičiai pateikiami skliausteliuose):

  • 230 (135) g kukurūzų dribsnių (geriau cukruotų, angliškai frosted)
  • 80-100 (40-60) g sviesto
  • 4 (2,5) šaukštelių kakavos miltelių
  • 200 (120) g lazdyno riešutų
  • 500 (250) g maskarponės sūrio
  • 350 (200) g plakamosios grietinėlės 30-35 proc. riebumo
  • 65 (40) g cukraus
  • 1/2 (1/3) šaukštelio maltos vanilės
  • 170 (100) g juodo kokybiško šokolado
  • Ferrero Rocher saldainių papuošimui

Ferrero Rocher torto receptą pateikiu dvejais skaičiais – dideliam 24-26 cm skersmens tortui, tokiu pavaišinsite 15-18 valgytojų ir nedideliam 16-18 cm tortukui, kurio užteks 8–10 kompanijai.

Papildymas apie sviesto kiekį torto pagrindui – recepte nurodau jo kiekį nuo iki – taip yra todėl, kad skirtingi dribsniai, sugeria skirtingą sviesto kiekį. Gamindami dėkite pirmąjį, mažesnį kiekį, tačiau jei pagrindas nesulips, įpilkite tirpinto sviesto papildomai.

Gaminame Ferrero Rocher sūrio tortą:

1. Sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies. Kukurūzų dribsnius susmulkiname virtuvės kombainu iki trupinių. Pilame į juos sviestą, beriame kakavą ir dar kelis kartus prasukame kombainu, kad gerai susimaišytų.

2. Beriame kukurūzų dribsnių trupinius į torto formą atsegamais kraštais, paskirstome tolygiai ir paspaudžiame. Dedame 10 minučių į šaldiklį arba 30 minučių į šaldytuvą.

3. Jei lazdyno riešutus pirkome neskrudintus, pakepame juos 10 minučių orkaitėje – 180 laipsnių temperatūroje. Pašaliname odelę – nuo pakepintų ji nusiima lengvai. Beriame dar šiltus riešutus į virtuvės kombainą ir susmulkiname iki trupinių. Į juos dedame maskarponės sūrį, beriame cukrų ir maltą vanilę ir išsukame iki vientisos masės.

4. Pusę grietinėlės išplakame iki standumo. Įmaišome į riešutų ir maskarponės mišinį. Gautą kremą tolygiai paskirstome ant torto pagrindo. Statome į šaldytuvą 30 minučių, kad sutvirtėtų.

5. Puode ant nedidelės ugnies, kartas nuo karto pamaišydami, ištirpiname gabalėliais sulaužytą šokoladą su likusia grietinėle. Nukeliame nuo ugnies, išmaišome iki vientisos masės ir ją užpilame ant torto viršaus, išlyginame ir puošiame Ferrero Rocher saldainiais. Statome į šaldytuvą mažiausiai 40 minučių, o galima ir per naktį, kad sutvirtėtų.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

25 Responses

  1. Rūta
    |

    Man sutrupėjo apačia. Nežinau ar per mažai sviesto ar gal dribsniai per daug sugerė :/

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Gal tikrai dribsniai kitokie? Ir taip pat svarbu, sudėjus į formą kiek paspausti visą pagrindą – mažiau birus bus. Man pjaunant šiek tiek irgi patrupėjo, bet visumoje pagrindas išsilaikė vientisas ir tvarkingas.

  3. Neringa
    |

    Bandysiu šį torčiuką Kalėdoms. Tikiuosi, pavyk gražiai ir skaniai

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Neringa, labai kalėdiškas pasirinkimas – riešutinis ir tikrai gardus, manau, turėtų viskas Jums pavykti. Gimtadienio mugės FB paskyroje šis torčiukas sulaukė labai teigiamų įvertinimų iš jį gaminusių, tad skanaus torto ir gražių, linksmų Jums švenčių!

  5. J
    |

    Pabandziau! Sutrupejo apacia nors ir kaip spaudziau :/ labai saldus ir riebus pasirode :/

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Na taip, šis tortas tikrai ne iš sveikuoliškų, tai matyti ir iš naudojamų produktų 🙂 Man jis toks tikras tikras tortas – jo daug nesuvalgysi, galima pasimėgauti nedideliu gabalėliu išskirtinėmis progomis – šventėmis 🙂 Apačia, pjaustant tortą, kažkiek pabyra, tai matyti ir iš nuotraukų – tačiau visai subyrėti, taip, kad tortas nepjaustytas prarastų formą – taip neturėtų būti. Gali būti, kad skirtingi dirbsniai, skirtingai sviesto sugeria. Tad jei jau taip atsitinka, kad pagrindas nesušoka į vientisą, siūlyčiau išmaišyti su papildomu nedideliu kiekiu tirpinto sviesto.

  7. Vykintas Jonusas
    |

    Žiauriai skanus ir pagrindas normalus gavosi, tiesa sviesto dvigubai dėjau.

  8. Alvilė Rimaitė
    |

    Vykintai, ačiū, pats geriausias komplimentas tortui! Dėl pastabos apie sviesto kiekį taip pat dėkui – kadangi ir anksčiau buvo komentarų ta tema, įterpiu papildymą apie tirpinto sviesto kiekį – jis priklauso nuo naudojamų kukurūzų dribsnių, tad pradžioje galima bandyti pilti mažiau, tačiau pagrindui nesulipus – reikėtų įpilti papildomai.

  9. Vykintas
    |

    Pasigaminau dabar dar patobulinęs 😋

  10. Alvilė Rimaitė
    |

    Mielas Vykintai, smagu girdėti, mmm, reikės ir man, matyt, kuriai progai šį receptą vėl pagaminti, paskaičiau ir užsimaniau pasmaguriauti 🙂

  11. Justina
    |

    Pagaminau, skanus nerealiai, bet gavosi labai skystas. Kremas visai nesutvirtėjo. Ar tai galėjo įtakoti, kad nedėjau vanilės?

  12. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Justina, smagu, kad skonis patiko, tačiau galvoju kodėl galėjo skystas kremas gautis. Vanilė čia tikrai niekuo dėta, ji kremo konsistencijai įtakos neturi. Galėjo gal maskarponė skystesnė papulti. Arba grietinėlę gal standžiau reikėjo paplakti (čia visai netinka ta purškiama grietinėlė, tinka tik plakama, kuri nemažiau 30 proc. riebumo ir išplakta iki standumo). Dar paskystinti galėjo pernelyg smulkiai – į miltus sumalti riešutai. Kremas neturi gautis kažkoks ypatingai tvirtas – jis minkštas, purus ir švelnus, bet tikrai ne skystas, formą išlaiko, kaip ir matosi foto.

  13. Ineta
    |

    Pagrindas sukietejo kaip reikiant tik idejus daugiau sviesto,o del kremo – man jis taip pat skystokas,grietinele kazko nesiplake iki visisko standumo,arba riesutus per smulkiai susmulkimai 🙁 laikau saldytuve iki ryto,ziuresiu kas gausis

  14. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Ineta, jei rašote, kad grietinėlė nesiplakė iki standumo, tai, matyt, tame ir bus priežastis kremo skystumo. Riešutus reikia sumalti ne iki miltų, bet iki trupinių, tad ir tai galėjo paskystinti. Bet skonis vis tiek turėtų gautis geras 🙂

  15. Sonata
    |

    O jei pabandzius i maskarpones krema idet truputi tirpintos zelatinos? Niekas nebandete?

  16. Alvilė Rimaitė
    |

    Sonata, be abejo, galima. Kremas gausis tada tvirtesnis. Man pačiai nei kiek netrukdo, kad tortas minkštas, kad neišeina suraikyti labai tvirtais gabalėliais, man jis labai skanus toks – minkštas ir purus. Bet norint tvirtesnio, želatina tikrai gali sudalyvauti.

  17. Živilė
    |

    Norėjau paklausti ar tas pagrindas nesuminkštėja nuo kremo? Nepasidaro tokie permirkę dribsniai?

  18. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Živile, suprantu, ką turite minty, bet ne, tikrai nesuminkštėja, kremas niekaip nepaveikia pagrindo, jis išlieka labai smagiai traškus 🙂

  19. Simona
    |

    SOS! Ar galima gaminti torta, o ji patiekti ant stalo po 1,5 paros laikymo saldytuve? Jeigu visi ingredientai ilgo galiojimo. Is patirties, manau, kad pora dienu pastovejes tortas buna skanesnis, nei sviezias

  20. Alvilė
    |

    Sveiki, Simona, taip, tikrai galima 🙂

  21. Giedrė
    |

    Sveiki, dariau šį tortą du kartus – abu kartus gavosi fantastiškai skanus 🙂 Mano patobulinimas – dėjau želatinos į viršutinę dalį, dėl to tortas laikė formą ir netižo. Bendradarbės gamintas variantas be želatinos buvo toks pat skanus, tik patežęs.

  22. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Giedre, labai smagu girdėti ir tikrai dėl želatinos visai gera mintis, norint gražesnės torto formos tikrai verta jos įdėti. Ačiū, kad parašėte!

  23. Vaida
    |

    Sveiki. Norejau paklausti kiek zelatinos reiktu deti i krema, kad butu tvirtas, bet ne perkietas ?

  24. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Vaida, aš jį gaminu be želatinos, tačiau jei norėčiau tvirtesnio, didesniam produktų kiekiui (tas, kuris recepte be skliaustelių nurodytas) dėčiau 30 g želatinos, tirpinčiau 150 ml vandens. Kaip elgtis su želatina galite pažiūrėti šiame recepte: https://www.gimtadieniomuge.lt/ypatingai-skanus-maskarpones-surio-tortas-su-saldziu-kaip-pasaka-rududu-pertepimu/

  25. Vaida
    |

    Ačiū 🙂 Tikrai gaminsiu 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *