Žemės riešutų sviesto sausainiai, gimtadienio mugė

Žemės riešutų sviesto sausainiai

Jaukūs naminiai žemės riešutų sviesto sausainiai – pats tas žvarbiems lapkričio vakarams praskaidrinti. Kvapnūs, gardūs, riešutiniai, o jei dar iš pačių gaminto riešutų sviesto… Dažniausiai sausainiai iš žemės riešutų sviesto kepami tešlos rutuliukus suplojus į blynelį. Tačiau vaikų šventei, arba kai reikia išvaikyti rudeninius peršalimus, žymiai labiau tinka meškučiai. Mieli, drūti lepečkojai. Rrr……… ir lekia lauk visi virusai!

26 meškučiams reikės:

  • 100 g sviesto;
  • 125 ml žemės riešutų sviesto;
  • 90g balto cukraus;
  • 90 g rudo cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 0,5 šaukštelio maltos vanilės;
  • 200 g miltų;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Kepame žemės riešutų sviesto sausainius – meškiukus lepeškiukus:

1. Sumaišome miltus su kepimo milteliais.

Kitame inde elektriniu plakikliu išplakame sviestą, žemės riešutų sviestą, cukrų ir vanilę iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį ir vėl išplakame.

2. Į gautą masę suberiame miltų mišinį, sumaišome – iš pradžių šaukštu, po to baigiame minkyti rankomis. Gautą tešlą uždengtame inde, ar suvyniotą į maistinę plėvelę dedame į šaldytuvą 1 valandai.

3. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Imame tešlą nedideliais gabalėliais, šiek tiek pakočiojame ir išspaudžiame meškiukus ar kitas norimas figūrėles. Jei norime sausainių ant pagaliukų – dabar juos atsargiai įveriame. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 10-12 min. kol sausainių viršus švelniai paruduos. Ištraukę iš orkaitės žemės riešutų sviesto sausainius atvėsiname – tuo pačiu jie sutvirtėja.

Sausainiai vaikams – Gimtadienio mugė

Nuotraukos: A. Rimaitės

2 Responses

  1. greta
    |

    aciu! nuostabus labai skanus sausainiai:)

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Smagu, miela Greta, kad patiko 🙂 Aš irgi šioms Kalėdoms būtinai kepsiu juos, jau pasiilgau jų kvapo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *