Vaišės indėniškam gimtadieniui

Vaikų mėgstami vištienos gabaliukai

Planuojant vaišes vaikams bene sudėtingiausia sugalvoti taip mamų vadinamo normalaus maisto patiekalus. Su saldžiu stalu viskas aišku – tortas, keksiukai, sausainiai ar ledai – viskas tiks ir su džiaugsmu bus nuo stalo nušluota. Tuo tarpu su kitomis vaišėmis galima prašauti pro šalį – patiekalų, kuriuos mėgtų dauguma vaikų, nėra daug. Todėl labai džiaugiuosi atradusi dar vieną – traškius vištienos gabaliukus, labai panašius į savo giminaičius iš greito maisto užkandinių, tik, neabejoju, sveikesnius…

1,2 kg vištienos krūtinėlės filė,
2 didelių kiaušinių,
2 šaukštų vandens,
1 kupinos stiklinės maltų džiūvesėlių,
5 šaukštų miltų,
1,5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1,5 šaukštelio maltos raudonos saldžiosios paprikos,
2 šaukštelių Provanso žolelių arba 1 šaukštelio rozmarinų ir 1 šaukštelio čiobrelių.

 

  • Puodelyje sumaišome miltus su druska ir prieskoniais. Vištieną supjaustome 2,5 cm storio nedideliais kubeliais. Dubenyje išplakame kiaušinius su vandeniu. Į plačią lėkštę suberiame džiūvesėlius.
  • Kepimo skardą išklojame folija,  kurią pašlakstome aliejumi. Jei turite nesvylančią kepimo formą (stiklinę, silikoninę ar tefloninę), folija iškloti nereikia, pakaks pašlakstyti aliejumi.
  • Dedame vištienos gabaliukus į dubenį, pilame ant jų miltų ir prieskonių mišinį ir kruopščiai rankomis išmaišome, kad kiekvienas gabaliukas dailiai apsiveltų. Kiekvieną gabaliuką panardiname į kiaušinių ir vandens plakinį, stropiai apvoliojame džiūvesėliuose ir dedame į paruoštą kepimo formą. Ją pripildę, pusvalandžiui įdedame į šaldytuvą.
  • Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Kepame vištienos gabaliukus 15-25 min., vieną ar du kartus pavartydami, kol jie taps rudi ir traškūs.

Šiuos vištienos gabaliukus galima patiekti kaip karštą patiekalą  (į draugiją su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis), tačiau vaikų šventėje juos labai patogu patiekti kambario temperatūros, kaip užkandį. Išdėliojai į šauniuosius Party Inbox užkandžių indelius, į tuos pačius indelius slyvinių pomidoriukų, ridikėlių, agurkų ir morkų lazdelių įbėrei – ir nesaldus vaikų vaišių stalas paruoštas. Patikėkite, rankos pačios tiesiasi, kol ant stalo nei gabalėlio nelieka…

Vištienos gabaliukai - vaikų mėgstamas užkandis

Nuotraukos: A. Rimaitės

4 Responses

  1. Edita
    |

    Aciu uz puikias idėjas, receptus ir uz jusu pastangas padedant visiems mums 😉 sekmes jums

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Edita, labai ačiū Jums už šiltus žodžius! Jūsų palaikymas augina Gimtadienio mugei sparnus 🙂

  3. Vilma
    |

    Ačiū už puikų receptą. Gaminam ne tik gimtadieniui. Skanu ir vaikams, ir tėvams, ir seneliams 🙂

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Vilma, gera girdėti 🙂 Ačiū 🙂 !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *