Guminukais puoštas biskvitinis medaus tortas vaikams

Atnaujinta 17/05/2017

Medaus tortas mano vaikų skanumynų top dešimtukuose neabejotinai strykčioja kažkur ties pirmosiomis vietomis – todėl ir šiųmečiam Nidos gimtadieniui nutariau kepti biskvitinį medaus tortą. Juolab, kad jis puikiai tiko mano sumanymui visą kepinį apkaišyti meškiukais-guminukais, kuriems mano dukra yra oi, kaip neabejinga. Jei ir jūsiškiai labai draugauja su saldainiais guminukais ir medaus tortais, siūlau išmėginti šį paprastą, bet labai efektyvų torto vaiko gimtadieniui variantą.

medaus tortas vaikams

Biskvitinį medaus tortą, dar vadinamą „Sodžiumi“, kepiau pagal Beatos virtuvės Kepinių knygą, tik  šiek tiek receptą pasikoregavau – vienur cukraus kiek nugnybiau, kitur – apelsinų sulčių šliūkštelėjau. Biskvitą tortui geriausia kepti 20-22 cm atsegamoje formoje, iš padarytos tešlos reikia iškepti 2 biskvitus.

Biskvitui:

  • 150 g medaus
  • 3 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 80 g cukraus
  • 100 g grietinės (30 proc. riebumo)
  • 150 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 0,5 šauštelio maltų gvazdikėlių
  • 0,5 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
  • 0,25 šaukštelio malto imbiero

Kremui:

  • 400 graikiško jogurto
  • 400 natūralaus jogurto
  • 150 g cukraus pudros
  • 1 citrinos žievelės ir jos sulčių
  • 1 apelsino žievelės ir jo sulčių
  • 25 g šaukštų želatinos
  • 200 g meškiukų-guminukų

Kepame medaus torto vaikams biskvitą:

1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais.

2. Medų sudedame į nedidelį puodą ir pakaitiname ant vidutinės ugnies nuo užvirimo 5-7 minutes. Dedame į jį sviestą, pamaišome ir ištirpiname. Suberiame prieskonius, dar pakaitiname 1 minutę ir nukeliame nuo ugnies, kad atvėstų.

3. Kiaušinius išplakame elektriniu plakikliu su cukrumi taip, kad jų masė kelis kartus padidėtų. Toliau plakdami, supilame į juos karštą medaus masę.

4. Į gautą masę įsijojame miltų ir kepimo miltelių mišinį. Išmaišome ir gauname tirštoką tešlą. Įmaišome į ją grietinę.

5. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių. Atsegamos torto formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Pilame į formą pusę tešlos ir kepame 25-35 minutes. Iškepę, kepame antrąjį biskvitą. Jei turime 2 vienodas formas, galime abu biskvitus iškepti kartu. Iškeptus biskvitus paliekame atvėsti.

Gaminame biskvitinio medaus torto vaikams kremą:

1. Kruopščiai nuplovę, smulkia tarka sutarkuojame apelsino ir citrinos žieveles (baltosios jų dalies tarkuoti nereikia, nes ji karti).

2. Išspaudžiamę apelsino sultis – gausis apie 120 ml, užpilame jomis želatiną ir paliekame išbrinkti.

3. Sumaišome abiejų rūšių jogurtą su tarkuotomis apelsino ir citrinos žievelėmis, cukraus pudra ir šviežiai išspaustomis citrinos sultimis.

4. Išbrinkusią želatiną pakaitiname ant nedidelės ugnies iki suskystės iki sirupo konsistencijos. Skystą ir šiltą želatiną supilame į jogurto masę ir išmaišome. Dedame valandai į šaldytuvą arba pusvalandžiui į šaldiklį.

Lipdome biskvitinį medaus tortą vaikams:

1. Smulkia tarka aplyginame biskvitų kraštus, kad būtų kuo labiau vienodi. Trupinius pasiliekame – juos susimalame. Biskvitus perpjauname išilgai per pusę.

2. Sluoksniuojame biskvitą su apstingusiu kremu. Nelygesnius šonus užtepame maltų biskvito trupinių ir kremo mišiniu. Viršų ir šonus aptepame kremu ir puošiame guminukais – jei tortą gaminate karštą dieną ir jį aptepus kremas kiek aptirpsta, prieš klijuodami guminukus, leiskite jam atvėsti šaldytuve 15 minučių. Suformuotą ir papuoštą biskvitinį medaus tortą paliekame šaldytuve sustingti mažiausiai 3 valandas.

tortas su guminukais
Nuotraukos: Vytenio Bagušausko

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *