Cake pops kaip pagaminti

Cake Pops – ar sudėtinga pagaminti?

Jei rašai apie idėjas vaikų šventėms, anksčiau ar vėliau privalai parašyti ir apie Cake Pops – ne taip seniai Amerikoje atsiradusius pyragaičius ant pagaliuko. Šių gražuolių gamyba ilgą laiką man atrodė kažkas nerealaus ir vis atidėliojau artimesnę pažintį su jais. Tačiau artėjant Nidutės dvejų metukų gimtadieniui, ryžausi pabandyti. Ir kaip nesiryši, jei vaikas per mano petį užmatęs internete Cake Pops įvairovę, taip įniko čepsėti ir rankutes į kompiuterio ekraną tiesti, kad supratau, jog  nepagaminti jos šventei šių pyragėlių būtų mažų mažiausiai nedovanotina.
Perskaičiusi galybę receptų ir kitos informacijos, supratau tiek, kad Cake Pop gali tapti bet koks pyragas, iš kurio įmanoma nusilipdyti norimą formą ir ją sutvirtinti panardinant į šokoladą ar glaistą. Pirmajam bandymui pasirinkau gaminti Cake Pop iš biskvito. Biskvitą kepiau pagal dumenuliai.blogspot.com., tačiau gamindama Cake Pop, vietoje siūlomo kremo, naudojau karamelizuotą sutirštintą pieną Rududu. Gavosi minkštučiai drėgni, kiek pyragaitį „bulvę“ (jei atsimenate tokį) primenantys pyragaičiai juodo šokolado apvalkale. Ir nors pirmajam bandymui rinkausi paprasčiausią kamuoliuko formą, gimtadienyje dalyvavusių vaikų reakcija buvo visiškai vienoda  – lėkštutės didumo akys ir savaime link pyragėlių besitiesiančios rankos… Mano pirmieji Cake Pops tapo neabejotina vaikų gimtadienio stalo pažiba!

30 pyragaičių reikės:
Biskvitui:
250 g miltų,
3/4 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
160 g sviesto,
180 g cukraus,
3 kiaušinių,
1 šaukštelio maltos vanilės,
180 ml pieno.
Cake Pops gamybai:
1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno Rududu,
200-220 g šokolado arba tiek pat glaisto,
1 šaukšto aliejaus,
pabarstukų,
pagaliukų.

Gaminame biskvitą:

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Pyrago formą išklojame kepimo popieriumi, kurį vos vos pašlakstome aliejumi.
  • Virtuvės kombainu ar elektriniu plakikliu išplakame kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi ir malta vanile iki purios masės.
  • Po vieną įmušame kiaušinius ir vėl išplakame.
  • Persijotus miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
  • Į miltus dedame sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, pilame 40 ml pieno ir išmaišome. Po truputį, maišydami, supilame likusį pieną.
  • Tešlą supilame į kepimo formą ir kepame 25-30 min. Ar biskvitas iškepęs – patikriname įbesdami medinį pagaliuką. Paliekame atvėsti.

Gaminame Cake Pops:

  • Atvėsusį biskvitą sutrupiname į smulkius trupinius – aš pasinaudojau virtuvinio kombaino paslaugomis. Atsidedame 1/5 trupinių į kitą indą,  o į didžiąją dalį trupinių įmaišome Rududu indelį. Viską gerai išmaišome – turime gauti nei per kietą nei per minkštą masę, iš kurios lipdysime vienodus, gero graikiško riešuto dydžio kamuoliukus. Jei masė per minkšta, po truputį beriame likusius trupinius kol iš masės galėsime lengvai lipdyti.
  • Ištirpiname šokoladą arba glaistą įmaišydami šaukštą aliejaus, į jį bedame pagaliuką ir smeigiame į kamuoliuką. Kamuoliukus su į viršų žiūrinčiais pagaliukais sudedame ant skardelės ir dedame 20 min. į šaldytuvą, kad sukietėtų. Aš Cake Pops pagaliukams naudojau popierinius Party Inbox šiaudelius – jie tvirti, gražūs ir puikiai susidorojo su savo nauju vaidmeniu.
  • Pasiruošiame tirpintą šokoladą, pabarstukus, servetėlę šluostyti rankoms, medinį iešmelį šokolado pertekliui nubraukti, indą, kur susmeigsite Cake Pops ir vietą šaldytuve, kur tą indą įstatysite (svarbu, kad pakaktų aukščio). Apie indą – kad pyragaičiai ant pagaliuko laikytusi stabiliai, juos galite smeigti į:  žalią gėlininko kempinę, arba didesnį, gilesnį indą, pripildytą ryžių, cukraus, žirnių ar pupelių. Apie vietą šaldytuve – indą aš įsistačiau ten dar prieš pradėdama dekoruoti Cake Pop. Tokiu būdu galėjau kiekvieną, tik papuoštą pyragaitį, iš karto dėti vėsiai ir leisti jam stingti.
  • Kai viską pasiruošiame, merkiame pirmąjį pyragaitį į tirpintą šokoladą ar glaistą, pasukiojame į šonus, kad pasidengtų tolygiai, pastuksename į indo kraštą arba su mediniu iešmeliu atsargiai nubraukiame šokolado perteklių. Apibarstome pabarstukais ir smeigiame į šaldytuve laukiantį indą.

Po geros valandos įsmeigę paskutinį pyragiuką, galime pasididžiuodami atsipūsti: valio, Cake Pops pagaminti! Ar sudėtinga tai padaryti? Tikrai ne taip, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tik būtinai būtinai reikia turėti laiko, įkvėpimo ir kantrybės. Aš tikrai gaminsiu dar!

Cake-pops

Nuotraukos: A. Rimaitės

42 Responses

  1. kristina
    |

    Laba diena…ruosiames gimtadieniui, norim pop ceksiuku, tik nezinome kur rasti jiems pagaliuku!!!! gal jus galite pasakyti kur ju gauti???? aciu…

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Laba diena, Kristina,

    aš naudojau partyinbox.lt parduodamus popierinius šiaudelius – jie man šiam reikalui tiko kuo puikiausiai – ne tik gražūs, bet ir svorį pyragiuko atlaikė be priekaištų. Esu skaičiusi, kad cake pops gamina ir ant medinių iešmelių (tokių, kur skirti visokiems vėrinukams daryti – jų būna prekybos centruose) ir ant plastikinių šiaudelių gėrimams. Be to, pabandykite pažiūrėti mūsų gimtadienio gido skyrelyje „Kad būtų gražu ir ilgai atsimintum!“, skiltyje „Vaišių dekoravimui“, gal ten ką rasite. Gražių ir skanių cake pops’ų!

  3. kristina
    |

    Labai dekoju, kad parasete!!! nuostabus sis puslapelis, kiek cia daug visko, kiek nuostabiu patarimu ir ideju!!!!!na o mes einam raitos rankoves ir kimbam i darbus…..tikekimes viskas pavyks!!!aciu, aciu dar karteli!!!! grazios dienos….. 🙂

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Kristina, tai Jums labai ačiū, kad skaitote ir parašote mums! Įkvėpimo gaminant cake popsus ir gražios šventės!

  5. agne
    |

    Sveiki, o kur galima isigyti spalvoto glaisto? Aciu

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, aš spalvoto glaisto pieštukus pirkau ar tai Maximoje, ar tai Iki (nebeatsimenu 🙂 ), bet man regis visuose didesniuose prekybos centruose būna. Dar galite pažiūrėti mūsų Gimtadienio gido skyrelyje „Kad būtų gražu ir ilgai atsimintum!“, skiltyje „Vaišių dekoravimui“, Tastyfun krautuvėlėje kažką rasti turėtumėte.

  7. Alvilė Rimaitė
    |

    Štai pažiūrėjau, Barbora (elektroninė Maximos parduotuvė) siūlo kelis glajus šokoladinius, o Tasty Fun parduotuvėlėj yra daugybė įvairių glajų ir gelių pasirinkimo, gal tik jų konkrečiai reiktų klausti, ar visi Cake popsams tinka.

  8. Agne
    |

    Kuom pakeisti rududu? kur gyvenu jo nera 🙁

  9. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Agne, galite pamėginti kelis variantus: a) jei turite paprasto, nekaramelizuoto kondensuoto saldinto pieno, galite jį pati karamelizuoti pavirdama, daroma taip: kondensuoto pieno dėžutė statoma į puodą su šaltu vandeniu ir virinama apie 1 val. paskui kiek atvėsinama (jokiu būdu neatidaryti karštų!) ir tik tada atidaroma ir naudojama – toks pienas bus kiek skystesnis nei rududu, todėl lipdant cake pop, reikia žiūrėti kiek jo pilti, kad masė būtų nei per skysta, nei per trapi. b) kitas būdas, galite pasigaminti sviestinio kremo – jo receptą rasite paspaudę antroje pastraipoje esančią nuorodą į dumenuliai.blogspot.

  10. as
    |

    Kiek laiko gali stovėt cake pops?

  11. Alvilė Rimaitė
    |

    Priklausomai nuo pasirinkto recepto – būtent šis, man, skaniausias pirmas 2 dienas.

  12. Anonimas
    |

    Alvilė, gal žinai, o ką daryti, kad šokoladas netrūkinėtų ant cake pop’sų, kai jis išdžiūsta?

  13. Alvilė Rimaitė
    |

    Dėl šokolado – na, man netrūkinėja niekada, aš visados, kaip ir recepte parašyta, pilu šiek tiek aliejaus.

  14. Ritutea
    |

    Sveiki, ar pasaldzius Cake Pops’us jie buna kieti, ar buna vistiek minksta mase? Ar butu galima naudoti pirkta biskvita? 🙂

  15. Alvilė Rimaitė
    |

    Gaminant kaip nurodyta recepte, cake pops būna viduje minkšti, iš išorės – sukietėjęs plonas šokolado sluoksnis. Pirktą biskvitą, manau, drąsiai galima naudoti 🙂

  16. Tatjana
    |

    PAtiko, Super receptukas

  17. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Tatjana, labai smagu, kad išbandėte ir parašėte. O smagiausia, kad Jums patiko! Ak, ir aš jau vėl įsigeidžiau šių popsiukų, reikės kokiai progai pasigaminti 🙂

  18. ..
    |

    Laba diena,
    ar as nematau..ar kaip yra 🙂 bet kur pilti likusi piena? 🙂

  19. Alvilė Rimaitė
    |

    Laba diena,

    iš karto po to ir supilti, cituoju: Į miltus dedame sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, pilame 40 ml pieno ir išmaišome. Po truputį, maišydami, supilame likusį pieną.

    Pieną pilti dalimis reikia tam, kad tešla tolygiau išsimaišytų, jei iš karto visą šliūkštelėti, susidarys miltų gumulėliai, kuriuos bus sunku išmaišyti.

  20. Jurga
    |

    Sveiki,
    prisikankinau šiek tiek, bet nuostabaus skonio ir išvaizdos. Laaaabai skanus buskvitas.

  21. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Jurga, pritariu, popsiukų gamyba – iššūkis, ir ne toks jau mažas 🙂 Bet kaip smagu, kai padarai tokį nekasdienį skanumyną! Labai džiaugiuosi, kad Jums patiko receptas.

  22. Raimonda
    |

    Sveiki, o kiek pirktinio biskvito reiketu sutrupinti? Ir kiek is porcijos gaunasi?

  23. Alvilė Rimaitė
    |

    Iš porcijos gaunasi 30 pyragaičių, o kiek dėti pirktinio biskvito tiksliai nepasakysiu, manau, kad apie 500 g reikėtų – tiesiog trupinkite, maišykite su Rududu po truputį ir žiūrėkite – masė turi gautis tokia drėgnoka, ne per biri, iš kurios lengvai lipdytųsi cake popsų kamuoliukai.

  24. Raimonda
    |

    AČIŪ;)
    Kiek supratau merkiate kelis kartus i sokolada, jis turi but karstas? Siltas?
    Kol stengsta saldytuve pyragiukai tas sokoladas tirpintas nesustengsta?

  25. Alvilė Rimaitė
    |

    Šokoladas turi būti dar šiltas – aš jį tirpinu taip: sulaužau gabaliukais ir dedu į indą, kurį užkeliu ant puodo su verdančiu vandeniu. Reik žiūrėti, kad vandens nei kiek nepakliūtų į patį šokoladą. Kadangi šokoladą jau reikia turėti ištirpintą kai smeigiame pagaliukus į kamuoliukus, aš jį po to ir palieku ant to paties puodo su karštu vandeniu (tik ugnį išjungiu, kad vanduo nebevirtų). Tokiu būdu, šokoladas tikrai greitai nesustingsta – per tą valandą kol visus cake popsus padarome, jis puikiai išsilaiko reikiamos konsistencijos. Jei virtuvėje vėsiau ir staiga pradėtų stingti, tiesiog vėl įjunkite ugnį, kad vanduo po šokoladu kiek pakaistų.

  26. Raimonda
    |

    O kaip su rududu? Ji kambario temperaturos reik maisyt su trupiniais? Jis pats yra neskystas. Ar ji isminkyt su trupiniais?

  27. Alvilė Rimaitė
    |

    Aš tiesiog išminkau su trupiniais, bet norint, galima įdėti indelį su Rududu į karšto vandens indą ir palaikyti kelias minutes – Rududu paminkštės, taps paslankesnis.

  28. Auste
    |

    Kiek gaunasi porcijų pagal šį receptą?

  29. Alvilė Rimaitė
    |

    Gaunasi apie 30 pyragaičių kiek didesnių nei graikiškas riešutas.

  30. Cake POPSininkė
    |

    dariau , tai labai skaniai gavosi:), beje kam idomu kur gauti tokiu poieriniu „iesmeliu“, tai galima naudoti ir papr. medinius iesmelius:)

  31. Alvilė Rimaitė
    |

    Kaip smagu girdėti :)! O dėl iešmelių, aš irgi manau, kad paprasti mediniai yra gera išeitis – šio recepto su jais nesu gaminusi, bet kitus, greitus cake popsus dariau – laikosi kuo puikiausiai. Ačiū labai, kad parašėte apie savo gaminimo patirtį 🙂

  32. Leta
    |

    O į parduotuvinį glaistą irgi reiktų šaukšto aliejaus? jeigu glaisto pakiukas 100 g, tai 1 valg.š. aliejaus?

  33. Alvilė Rimaitė
    |

    Į glaistą aš nedėčiau, nebent jis atrodytų labai tirštas. Į šokoladą taip pat nėra būtina, tiesiog aliejus paskystina šokoladą ir juo tada lengviau šokoladuoti.

  34. Indre P Mineikiene
    |

    o va man beda, kur as esu rududu tokio dalyko nera, su kuo dar galima butu maisyti?

  35. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Indre, rududu galima pakeisti keliais variantais:
    a) jei turite paprasto, nekaramelizuoto kondensuoto saldinto pieno, galite jį pati karamelizuoti pavirdama, daroma taip: kondensuoto pieno dėžutė statoma į puodą su šaltu vandeniu (kad beveik į viršaus apsemtų) ir virinama apie 1 val. paskui kiek atvėsinama (jokiu būdu neatidaryti karštų!) ir tik tada atidaroma ir naudojama – toks pienas bus kiek skystesnis nei rududu, todėl lipdant cake pop, reikia žiūrėti kiek jo pilti, kad masė būtų nei per skysta, nei per trapi.
    b) kitas būdas, galite pasigaminti sviestinio kremo – 110 g sviesto išplakti iki purumo, lėtai tebeplakant supilti 200 g persijotos cukraus pudros. Įpilti pieno ir plakti dar kelias minutes iki gerai išplaktos, tirštos, vientisos masės. Krėskite šį kremą po truputį ir minkykite su biskvito trupiniais rankomis – masė turi gautis tokia, kad iš jos lengvai susilipintų rutuliukai.

  36. Natalija
    |

    O man nesigavo,rutuliukai gal per sunkus buvo,tai nuslido nuo pagaliuku ir labai saldžiai gavosi:( nusivyliau

  37. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Natalija, iš tiesų gaila. Cake pops nuo pagaliuko slysta, jei jų atskirai „nepriklijuoji“ tirpintu šokoladu, t.y., jei praleidi šią recepto dalį: „Ištirpiname šokoladą arba glaistą įmaišydami šaukštą aliejaus, į jį bedame pagaliuką ir smeigiame į kamuoliuką. Kamuoliukus su į viršų žiūrinčiais pagaliukais sudedame ant skardelės ir dedame 20 min. į šaldytuvą, kad sukietėtų.“ Arba, jei iš tiesų pyragaičiai sulipdomi labai dideli.

  38. Justina
    |

    Laba diena, o jei vaikas alergiškas kiaušiniui, gal galima juos kuo nors pakeisti? Taip norėtųsi gimtadieniui paruošti..

  39. Alvilė Rimaitė
    |

    Justina,
    aš tokiu atveju biskvitą be kiaušinio kepčiau iš čia: http://www.gimtadieniomuge.lt/cukinijos-vel-cia-arba-sveikesnis-sokoladainis/
    biskvitą sutrupinus reikėtų pamažu įmaišyti dalį Rududu, kaip ir parašyta recepte, kad masė būtų lipni, nebyrėtų.
    Kitas kelias – suradus pirktinius sausainius be kiaušinio, pagaminti šiuos greitus popsiukus:
    http://www.gimtadieniomuge.lt/greiti-cake-popsai-valio-cia-nieko-nereikia-kepti/
    Arba daryti kiek kitokius nei tradiciniai cake pop – iš kukurūzų spragėsių:
    http://www.gimtadieniomuge.lt/greiti-cake-pop-is-kukuruzu-spragesiu/
    Smagios Jums šventės!

  40. Justina
    |

    Dėkui jums labai, bandysime! 🙂

  41. Fausta
    |

    Ar užteks 360 g biskvito?

  42. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Fausta, visai porcijai mažokai, manau, tuomet reikėtų su maždaug puse indelio Rududu maišyti. Gautųsi apie 15 pyragaičių. Iš pradžių sumaišykite su kokia 1/3 indelio Rududu, po to, jei nesilipdo, pridėkite dar. Turite gauti tokią masę, kad normaliai susiformuotų rutuliukai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *