cinamono debesėlis arba traškučiai iš obuolių

Cinamono debesėlis, arba traškučiai iš obuolių

Sodo bei daržo gėrybėms plūstant į virtuves, atskuba puikus savo paprastumu ir gardumu obuolių traškučių receptas. Išties net ne receptas, o tiesiog idėja, kaip obuolius sudžiovinti taip, jog mažos bei didelės rankos pačios į juos tiestųsi. Visa esmė – obuoliai supjaustomi itin plonai, tuomet tiek orkaitėje, tiek džiovyklėje juos išdžiovinsime taip, kad bus traškūs traškutėliai – tikri obuoliniai čipsai, o be to dar ir labai gražūs – natūraliai papuošti jau pačios gamtos, tobulomis obuolio sėklalizdžio žvaigždutėmis.

greiti receptai iš obuolių

Obuolių traškučiai puikiausiai tinka aibėje situacijų: užkandis į mokyklą, pakramtymas kelionėje, filmų vakaro palyda, valgoma dovana ir, žinoma, šventinė vaišė.

sveikas užkandis vaikams

Keisdami obuolių rūšis, kaskart pasigaminsime naujo skonio traškučių. Be to, čia galime žaisti ir prieskoniais, be cinamono, naudoti ir kitus obuolių kompanjonus – gvazdikėlius, kardamoną, ar net anyžių. Tik nepadauginkime ir, žinoma, būkime tikri, kad mažieji valgytojai su pasirinktais prisekoniais sutaria gerai. Keliaujame traškinti!

Gaminame obuolių traškučius:

  1. 2-3 obuolius supjaustome itin plonomis, kone perregimomis riekelėmis. Išimame sėklas.
  2. Dedame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos, pabarstome cinamonu ar kitais prieskoniais ir džioviname 80-90 laipsnių orkaitėje 2-3 valandas iki kol taps traškūs.
  3. Jei gaminame džiovyklėje, rinkimės 70 laipsnių temperatūrą ir džiovinkime iki kol taps traškūs. Atvėsinkime ir gardžiuokimės!

obuolių čipsai

Nuotraukos ir tekstas: Alvilės Rimaitės, recepto idėja: artandthekitchen.com

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *