greitai paruošiami krepšeliai iš lavašo

Greitai paruošiami krepšeliai iš lavašo

Įsivaizduokite vaikų gimtadienį, kuriame mažyliai it solidūs dėdės su tetulėmis aplink stalą susėdę vaišinasi: prašau paduoti tą, o man aną, o gal galima į lėkštutę dar šių salotų įžerti? Įsivaizduojat? Aš niekaip! Mažų žmogiukų šventei tiesiog būtinos vaišės, kurias galima pasičiupti į rankutę ir lėkti žaisti. Todėl salotas, mišraines bei užtepus visokius vaikų gimtadienio stalui geriausia patiekti sušokusius ant duonos riekučių ar į tešlos krepšelius. Vienas variantų – gardūs, simpatiški ir labai greitai paruošiami krepšeliai iš lavašo.

Neabejotinas krepšelių iš lavašo pranašumas – jiems nereikia ruošti tešlos. Jokios tešlos, jokio kočiojimo – tik ištepi aliejumi, išsikerpi skritulius ir kloji į keksiukų kepimo formeles. Tiesa, reikia šiek tiek subtilumo – lavašo krepšeliai trapūs, linkę plyšti, todėl elgtis privalu švelniai, kad stipriai neaplūžinėtų ir šventiško vaizdo neprarastų. Jei truputį įtrunka, nepergyvename – juk į juos ne gėrimus pilsim, maži plyšeliai – nieko baisaus. Iš lavašo likučių pasigaminkime traškučių.

14 krepšelių reikės:
180 g lavašo lakšto,
kelių šaukštų aliejaus.

Gaminame greitai paruošiamus krepšelius iš lavašo:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 175 laipsnių.
2. Ištepame lavašo lakštą aliejumi ir virtuvinėmis žirklėmis iš jo išsikerpame skritulius – pradžioje išsikirpkite vieną pabandymui: jo skersmuo turi būti didesnis bent 2-3 cm už keksiukų formelės skersmenį. Skrituliai gali būti kiek netaisyklingi.
3. Lavašo skritulius gražiai įklojame į aliejumi išteptas keksiukų kepimo formeles, suformuodami krepšelius ir siunčiame į karštą orkaitę.
4. Krepšelius kepame trumpai – 5-8 minutes, atsargiai išimame iš formelių ir užpildome kokia, ne per daug varvančia mišraine ar užtepu – nuotraukoje aš krepšelius iš lavašo užpildžiau humusu, jis labai labai čia tinka!

Nuotraukos: A.Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *