Man labai patinka įvairios buritos, tako ir kiti patiekalai su tortilijomis. Bet labai nepatinka, kad prekybos centruose parduodamoje šioje plonoje, neraugintos tešlos duonoje knibžda įvairiausių konservantų, emulsiklių ir kitų priedų. Laimei, tortilijas paprasta išsikepti patiems – užteks 10-15 minučių ir ant stalo garuos gardieji paplotėliai, kurių sudėtyje tebus miltai, vanduo, druska ir šlakelis aliejaus.
Reikės:
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinės viso grūdo kvietinių miltų
- 1/2 šaukštelio druskos
- 180 ml vandens
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kepame namines tortilijas:
1. Sumaišome abiejų rūšių miltus ir druską. Pilame vandenį, aliejų ir išmaišome – iš pradžių šaukštu, vėliau išminkome rankomis. Tešla geriau kočiosis, jei paliksime uždengę, 15 minučių kambario temperatūroje, bet jei skubame, galime kočioti iš karto.
2. Daliname tešlos rutulį į 8 mažesnius rutulius ir kiekvieną iškočiojame kuo ploniau į apvalų didelį blyną. Kepame įkaitintoje keptuvėje be riebalų, iki kol tortilijos paviršiuje ima kilti burbulai – tuomet apverčiame ir apkepame kitą pusę. Neperkepame, nes tortilijos bus nelanksčios, į jas bus sunku įsukti įdarą.
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą