Naminis limonadas, arba burbuliukai karštai vasaros dienai

Karštą vasaros dieną taip norisi gaivių vėsių burbuliukų… Štai čia į sceną ir pakvieskime poną Naminį limonadą – vasariškose vaikų šventėse jis nepakeičiamas! Juk pirktiniai jo giminaičiai tokie, kad net kalbėti apie juos nesinori…  Naminis limonadas gerokai pranašesnis – sveikesnis, gardesnis, o ir paruošiamas labai paprastai. Jei šaldytuve turėsite citrinų sirupo atsargų, limonadą pasigaminsite per kelias minutes. Galėsite ruošti klasikinį citrinų limonadą (man jis skaniausias!), arba apelsinų – vaikai dažniausiai pirmenybę teikia jam. O gal patys savo mėgstamą receptą susikursite. Eime, pasiruošim sirupo!

650 ml sirupo reikės:

  • 300 g cukraus,
  • 130 ml verdančio vandens,
  • 375 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių (apie 6-7 citrinos),
  • 2 šaukštų sutarkuotos citrinų žievelės.

 

 

Citrinų sirupas

Į puodą suberiame cukrų, užpilame verdančiu vandeniu ir pakaitiname ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol cukrus visai ištirps. Paliekame atvėsti.
Į atvėsusį cukraus sirupą supilame citrinų sultis, sudedame žievelę ir gerai sumaišome. Supilame į stiklainiuką ir laikome šaldytuve iki savaitės laiko.
Vietoje geltonų citrinų, galima naudoti ir žaliąsias, tuomet pasigaminsime žaliųjų citrinų sirupo.

 

1 l limonado reikės:

  • 200-250 ml citrinų sirupo,
  • 700-800 ml gazuoto mineralinio nesūraus vandens,
  • ledukų,
  • citrinos skiltelių, šviežių mėtų lapelių (nebūtinai).

 

Citrinų limonadas

Į ąsotį supilame citrinų sirupą, sudedame citrinos skilteles, mėtas, ledukus ir, prieš pat patiekdami, supilame gazuotą vandenį – burbuliukai dar pasilaikys gerą valandėlę. Taigi, jei vaikų šventei norite linksmai šnypščiančio gėrimo – patiekite jį mažesnėmis porcijomis – vaikai išgėrė ąsotėlį, jus vėl paruošiate naują ir t. t. Arba galite patiekti uždaromuose stikliniuose buteliuose, juose limonadas gali būti transportuojamas ir į smagias iškylas. Tiek iškylaujant, tiek švenčiant namuose – naminį limonadą laaabai smagu gerti iš taškuotų Party Inbox puodelių su linksmais šiaudeliais – tie taškiukai regis patrigubina limonado burbuliukų džiaugsmą…

 

Naminis citrinų limonadas

 

1 l limonado reikės:

  • 100 ml citrinų sirupo,
  • 300 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių,
  • 600 ml gazuoto mineralinio nesūraus vandens,
  • ledukų,
  • apelsinų skiltelių (nebūtinai).

 

Apelsinų limonadas

Ruošiame taip pat, kaip ir citrinų limonadą: į ąsotį supilame sirupą, šviežiai spaustas apelsinų sultis, ledukus, apelsinų skilteles ir, prieš pat patiekdami, supilame gazuotą vandenį.
Vietoje apelsinų galite dėti įvairiausius vaisius ar uogas: trintos spanguolės, persikai, ananasai – tinka bene visos, ryškų skonį turinčios gėrybės. Vasarai įsibėgėjus, galėsim išsivirti aviečių, vyšnių ar kito sirupo ir gazuotą vandenį pagardinti ir nuspalvinti vien tik norimu kiekiu mėgstamo sirupo. Beje, gazuotą vandenį galima skiesti ar net visai pakeisti paprastu. Kaip kas mėgsta tuos burbuliukus…

 

Naminis apelsinų limonadas

 

Nuotraukos: A. Rimaitės

2 Responses

  1. Irena
    |

    O kaip tas citrinų sultis sirupui išspaudžiat, sulčiaspaudė būtina?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Ne, elektrinė sulčiaspaudė nebūtina, aš citrusinių vaisių sultis visada su tokiu plastikiniu gremžtuku – rankine sulčiaspaude išspaudžiu. Būna prekybos centruose, kainuoja kelis litus, kažkaip taip ir vadinasi, rankinė sulčiaspaudė citrusiniams vaisiams ar panašiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *