kakaviniai keksiukai su rafaelo

Keksiukai su Raffaello, arba staigmena smaguriams

Minkšti, drėgni, paprastai paruošiami kakaviniai keksiukai, kuriuos į aukštesnius visuomenės sluoksnius pakylėja nuostabus „Raffaello“ saldainių įdaras. Kasdien tokiais nepasilepinsi, jie šventiški ir tinkami, kai reikia maloniai nustebinti. Gimtadienio, jei jis toli, nebūtina laukti, galite kuo puikiausiai pradžiuginti vaikus mokslo metų baigimo proga, kuri jau visai visai ant nosies…

Šių keksiukų su saldainine staigmena receptą aptikau šauniame vokiškame tinklaraštyje waseigenes.com. Nors recepto originalas siūlo kepti su pasukomis, aš naudojau kefyrą ir atsisakiau kepimo sodos šaukštelio, palikdama  tik kepimo miltelius, mano galva jų pakanka, kad keksiukai gražiai pakiltų. Tačiau jei jums norisi labai papurusių keksiukų, prie kepimo miltelių pridėkite nubrauktą šaukštelį sodos.

12 keksiukų reikės:
250 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
3 šaukštų natūralios kakavos,
žiupsnelio druskos,
2 kiaušinių,
250 ml kefyro arba pasukų,
100 g cukraus,
75 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų, kokosų, saulėgražų),
12 saldainių „Raffaello“ (150 g dėžutėje jų – 15).

Kepame kakavinius keksiukus su Raffaello įdaru

  • Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių. Į keksiukų kepimo formą įtupdome sijonėlius, kiekvieną jų patepame riebalais.
  • Į vieną indą persijojame miltus su kepimo milteliais ir sumaišome su kakava ir žiupsneliu druskos.
  • Į kitą indą įmušame kiaušinius, pilame kefyrą, aliejų, cukrų ir šakute paplakame, kad susimaišytų.
  • Į kiaušinių, kefyro, aliejaus ir cukraus mišinį pilame miltų mišinį ir kruopščiai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
  • Į kiekvieną keksiukų sijonėlį pilame po gerą šaukštą tešlos. Ant tešlos tupdome po „Raffaello“ saldainį ir ant viršaus dedame dar po gerą šaukštą, ar net ir du, tešlos – taip, kad saldainis visas pasislėptų ir niekas net neįtartų, kad jo čia esama.
  • Kepame 20-25 minutes. Ar keksiukas iškepė, patikriname įbesdami medinį pagaliuką kur nors šone,  kur nėra saldainio. Šių keksiukų svarbu neperkepti, kitaip stebuklingasis įdaras gali sukietėti ir netekti dalies savo nuostabumo.
  • Baigę kepti, ištraukiame keksiukus, paliekame 5-10 minučių, tada traukiame iš formos ir leidžiame atvėsti. Atvėsusius apibarstome cukraus pudra ar kokoso drožlėmis ir gardžiuojamės!

Sudėję Raffaello, kiekvieną saldainį užpilame dar 1-2 šaukštais tešlos.

 

Nuotraukos: A. Rimaitės

Dar apie keksiukus skaitykite:

Keksiukai, puošti saldainiais

Keksiukai, dekoruoti sausainiais ir guminukais

Citrininiai keksiukai su mėlynėmis ir bananais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *