Bandelės su cinamonu vaikams tinka ir patinka – tiek šventei, tiek kasdienai pagardinti. Jas patogu patiekti ir rengiant gimtadienį gryname ore, ir kai susirenka didesnis būrys mažųjų svečių. Aš visada šias bandeles gaminu nedideles – taip ir valgyti smagiau, ir užtenka didesniam skaičiui valgytojų.
Bandelės su cinamonu pačios gardžiausios šviežios, tą pačią dieną, kai tik iškepame. Jei kepsime tik su kiaušinio tryniais, tešla bus kiek trapesnė, skanesnė, tačiau jei vietoje trynių įmušime visą kiaušinį, taip pat bus labai skanu. Tik bandelėms pabarstyti naudokime kokybišką cinamoną ir, jei turime, rudą cukrų vietoje balto. Gaminant tešlą tiks baltas cukrus.
Tešlai:
- 500 g miltų
- 250 ml pieno
- 25 g šviežių, arba 4 šaukšteliai sausų mielių
- 2 kiaušinių tryniai arba 1 kiaušinis
- 80 g cukraus
- 100 g minkšto sviesto
- 1 šaukštelis druskos
Įdarui:
- 3 šaukštai cinamono
- 3 šaukštai cukraus
- 2 šaukštai tirpinto sviesto
Bandelės su cinamonu vaikams – receptas:
1. Mieles sutriname šakute, sumaišome su cukrumi ir užpilame iki 30-35 laipsnių pašildytu pienu. Paliekame 10 minučių, kad suputotų.
2. Persijojame į tešlą pusę miltų, išmaišome ir įsijojame likusius miltus.
3. Minkštą arba tirpintą sviestą sumaišome su kiaušinio tryniais (arba visu kiaušiniu), beriame druską ir išmaišome.
4. Sviesto/kiaušinių masę sumaišome su miltų/mielių/cukraus/pieno mase, minkome bent 10 minučių. Uždengiame ir paliekame apie 1 valandą pakilti. Masė turi padvigubėti.
5. Tešlą iškočiojame į 2-4 stačiakampius. Juos aptepame tirpintu sviestu, pabarstome cinamonu (tolygiau gausis per sietelį) ir cukrumi. Suvyniojame kiekvieną į vyniotinį, viršų lengvai patepame tirpintu sviestu ir pabarstome cukrumi ir cinamonu. Supjaustome 3-4 cm gabaliukais.
6. Bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdami didesnius tarpus, nes bandelės plėsis. Gausis 2 skardos bandelių. Paliekame pakilti apie 20 minučių ir kepame 180 karštumo orkaitėje su vėjeliu apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Bandelės su cinamonu vaikams, kaip ir dauguma kitų, gali būti užšaldomos. Kadangi jos mažos, prieš valgant užteks 15-20 minučių atitirpinti kambario temperatūroje. Skonis – kaip šviežių, tik ką iškeptų.
© Tekstas ir nuotraukos Alvilės Rimaitės
Parašykite atsiliepimą