naminės tortilijos receptas

Naminės tortilijos

Man labai patinka įvairios buritos, tako ir kiti patiekalai su tortilijomis. Bet labai nepatinka, kad prekybos centruose parduodamoje šioje plonoje, neraugintos tešlos duonoje knibžda įvairiausių konservantų, emulsiklių ir kitų priedų. Laimei, tortilijas paprasta išsikepti patiems – užteks 10-15 minučių ir ant stalo garuos gardieji paplotėliai, kurių sudėtyje tebus miltai, vanduo, druska ir šlakelis aliejaus.

Tortilijos kepamos iš kukurūzų arba kviečių miltų, mano pamėgtame recepte – perpus sumaišyti balti (aukščiausios rūšies) ir pilno grūdo kvietiniai miltai. Kiek pravėsusias, bet dar šiltas tortilijas galima sudėti į polietileninį maišelį ir užrišti – taip visą savaitę po ranka turėsime skanių paplotėlių. Įsukti į juos galima įvairiausius derinius – vištieną su avokadais ir žalumynais, pupeles ar faršą su daržovėmis – tiek vaikų šventei, tiek greitai vakarienei. Tik, prieš įdarydami, tortilijoms leiskime apšilti kambario temperatūroje 10 minučių.

 Reikės:

  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 stiklinės viso grūdo kvietinių miltų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 180 ml vandens
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

Kepame namines tortilijas:

1. Sumaišome abiejų rūšių miltus ir druską. Pilame vandenį, aliejų ir išmaišome – iš pradžių šaukštu, vėliau išminkome rankomis. Tešla geriau kočiosis, jei paliksime uždengę, 15 minučių kambario temperatūroje, bet jei skubame, galime kočioti iš karto.

2. Daliname tešlos rutulį į 8 mažesnius rutulius ir kiekvieną iškočiojame kuo ploniau į apvalų didelį blyną. Kepame įkaitintoje keptuvėje be riebalų, iki kol tortilijos paviršiuje ima kilti burbulai – tuomet apverčiame ir apkepame kitą pusę. Neperkepame, nes tortilijos bus nelanksčios, į jas bus sunku įsukti įdarą.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *