sveiki saldumynai vaikams avižų batonėliai iš 3 ingredientų

Sveiki saldumynai vaikams – avižų batonėliai iš 3 ingredientų

Mano vaikų potraukis smaližiavimui išmuša iš pusiausvyros – regis tik sukrimto saldėsį, o jau vėl: „Mamaaa, ką turim skanaus?“ Spinteles krausto it peliukai, o akys kaip lėkštės: na, kur – kur gi tie išsvajoti gardumynai? Gerai pagalvojus, tegul smaguriauja, tik reikia pasirūpinti, kad dažnai valgomi saldumynai būtų kuo sveikesni: švieži ar džiovinti vaisiai ar jų batonėliai; sėklos, medus, riešutai ir panašūs dalykai. Šiandien dalinuosi dar viena šaunia, itin paprasta sveikų saldumynų vaikams kombinacija iš vos 3 ingredientų: stambių avižų dribsnių, medaus ir riešutų sviesto. Išmaišome, sušaldome, supjaustome – super paprasta, tiesa? Ir labai – labai skanu!

Sveikas desertas – Gimtadienio mugė

 Reikės:

  • 1 stiklinės žemės riešutų sviesto
  • 1/2 stiklinės medaus
  • 2 stiklinių stambių avižų dribsnių

Gaminame sveikus saldumynus vaikams – avižų batonėlius iš 3 ingredientų:

1. Nedideliame puode išmaišome medų su žemės riešutų sviestu (pastarąjį galime pasigaminti ir namie). Statome šį puodą į karšto vandens vonelę (didesnį puodą) ir maišydami leidžiame medaus ir žemės riešutų sviesto masei kiek suskystėti. Aš vengiu medų ilgai kaitinti, dėl to tik šiek tiek paskystinu masę – turint šviežio, nesusicukravusio medaus tai daryti galime dar trumpiau.

2. Beriame į paskystintą masę avižų dribsnius ir gerai išmaišome – iš pradžių šaukštu, po to, galima ir rankomis.

3. Jei batonėlius dėsime į stiklinę ar metalinę kepimo formą – išklojame ją palamdytu kepimo popieriumi, kurį vos vos pašlakstome aliejumi. Aš gaminau silikoninėje kepimo formoje ir batonėlių masę sudėjau tiesiai į ją – be kepimo popieriaus ir aliejaus.
Sudėję masę, ją gerai paspaudžiame, paviršių galime palyginti pakočiodami maža stiklinėle. Statome 30 minučių į šaldytuvą, kad sustingtų.

Sveikus saldumynus vaikams – avižų batonėlius iš 3 ingredientų laikome šaldytuve: taip jie išlieka kietesni, tačiau jei jums skaniau minkštesni – laikykite kambario temperatūroje.

Nuotraukos:  Alvilės Rimaitės; recepto šaltinis: www.cookiesandcups.com

6 Responses

  1. Lina
    |

    Labai skanu! Bandziau kitoki recepta, kur daugiau ingredientu dedama (pvz chia seklos), bet sis receptas patiko daug labiau!

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Ačiū, miela Lina! Aš irgi šiuos batonėlius mėgstu už paprastumą ir gerą skonį 🙂

  3. Indre
    |

    O avizu nereikia pakepinti?

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Indre, ne, avižų dribsnių nereikia pakepint.

  5. Mona
    |

    Labas, o tiktu kiti riesutai? Pvz graikiski arba migdolai? Lazdyno

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Mona, riešutų čia reikia sviesto konsistencijoje, t.y. sumaltų iki jos. Nesu tikra, ar tai gaunasi iš graikiškų riešutų, tačiau iš migdolų ir lazdyno riešutų sviestai daromi. Tiek migdolus, tiek lazdyno riešutus reikėtų prieš malant pakepinti orkaitėje (lazdyno riešutus pakaitinus reikia dar ir nulupti), kiek atvėsinti ir dar šiltus sumalti virtuvės kombainu iki vientisos tepios masės. Į lazdyno riešutų sviestą galima įlašinti 1-2 šaukštelius aliejaus, migdolams aliejus nebūtinas. Gavus sviestą, batonėliai daromi taip pat, tik, norint pasiekti limpančią masę, avižų dribsnių kiekį gali tekti kiek pakeisti – pridėti papildomai jei masė per skysta, ar sumažinti, jei masė per biri.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *