vaišės vaikams folijos krepšeliuose

Vaišės vaikams folijos krepšeliuose

Jei kas surengtų konkursą vaikų vaišių patiekalams, patogumo vėliavėlėmis jame stipriai mojuotų karšti folijos krepšeliai. Juos galima paruošti iš anksto ir į orkaitę šauti tik svečiams atėjus, jie iš karto kepami paskirstyti į porcijas, tad iš orkaitės gali šokti tiesiai į lėkštes. Čia vėlgi – greitai neatvės, folija gerai sulaiko šilumą. O jei kuris mažasis svečias nevalgo vieno ar kito produkto, kepant atskiromis porcijomis visai nesudėtinga kažko nedėti ar pakeisti kitu.

Folijos krepšeliuose vaikams galima patiekti daugybę dalykų – žuvį su ryžiais ar daržovėmis; vištienos krūtinėlę, įvairius daržovių ragu ir, žinoma, vaikų paprastai labai mėgstamus ir noriai valgomus maltos mėsos kukulius. Mano receptas ir yra su jais, tačiau nors jis gardus ir papildomos porcijos ilgai ant stalo neužsibūna, gaminant vaišes vaikams folijos krepšeliuose, prisiminkite improvizavimo virtuvėje malonumą – vienas daržoves keiskite kitomis, vietoje mano siūlomų mėsos kukulių galite dėti kukuliukus, paruoštus pagal savo mėgstamą receptą.

9 krepšeliams reikės:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 400 g konservuotų arba virtų baltų pupelių;
  • apie 200 ml tarkuotos cukinijos, moliūgo, ar morkų;
  • kelių saujų špinatų;
  • 140 ml grietinėlės arba grietinės;
  • 0,5 šaukštelio maltų lauro lapų arba Provanso žolelių;
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • 300 g maltos kalakutienos;
  • 2 šaukštų džiūvėsėlių;
  • kelių šaukštų aliejaus pašlakstymui.

 

Gaminame karštus folijos krepšelius:

1. Verdančiame vandenyje 5 minutes apverdame nuluptas bulves – prieš kepant, jos turi būti truputį paminkštėjusios. Leidžiame kiek atvėsti ir supjaustome į 4-5 dalis. Sumaišome su nuplautomis ir nukoštomis pupelėmis, tarkuotomis daržovėmis bei grietinėle arba grietine. Įdedame verdančiu vandeniu nuplikytus ir nuvarvintus špinatus, įberiame prieskonines žoleles, druską, pipirus ir išmaišome.

2. Kitame inde sumaišome maltą kalakutieną su džiūvėsėliais bei žiupsneliu druskos.

3. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 220 laipsnių. Pasiruošiame tiek folijos krepšelių, kiek gaminsime porcijų – kiekvienai porcijai aš sukryžiuoju du 14×28 cm dydžio folijos lakštus. Ant kiekvieno krepšelio vidurio dedame po kelis šaukštus daržovių su padažu, iš šono ar ant viršaus dedame po 3-4 maltos kalakutienos ir džiūvėsėlių kukulius suformuotus drėgnomis rankomis.

4. Uždarome krepšelius pernelyg stipriai nespausdami, kad kukuliai nesusitrintų. Šauname į karštą orkaitę ir kepame 15 minučių. Pradarome krepšelius, kiek pašlakstome aliejumi ir kepame dar 5 minutes, kad gražiai paskrustų.

 

 Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *