Braškės šokolade

Braškės šokolade

Braškių sezonui įsibėgėjus jau kad įsigeidžiau, tai įsigeidžiau paruošti su šiom gražuolėm kokį greitą, daug pastangų nereikalaujantį desertą. Tokį, kad vaikams patiktų, o ir suaugusiems įdomu būtų. Sukau sukau galvą, kol toptelėjo: braškės šokolade! Mačiusi šį gardumyną buvau, o ragavusi – ne. Įdomumas garantuotas, vaikai (bent jau prisiekęs smaližius Vilius) irgi turėtų likti sužavėti, o pagaminti atrodė paprasta.
Apsirūpinusi braškėm, šokoladu ir pistacijomis nusiteikiau viens du ir paruošti šeimai sekmadienio skanėstą. Juk braškes tereikia panardinti į tirpintą šokoladą, apiberti pistacijomis ir tiek to darbo. Bet… viskas pasirodo ne taip lengva: šokoladą ištirpinti, pistacijas išgliaudyti ir susmulkinti užtrunka, tačiau labiausiai įklimpau beklampindama tas uogas į šokoladą. Iš pradžių bandžiau daryti taip, kaip rašoma daugelyje šio deserto receptų  – nenuskynus uogos kotelio su juo nardinti braškę į šokoladą, apvolioti smulkintose pistacijose ir padėti ant kepimo popieriaus sustingti.

Ir ką? Vizualus rezultatas toli gražu nedžiugino – braškių koteliai su lapais atrodė  pavytę ir apetito nežadino, voliojant riešutuose pistacijos braškes aplipdydavo gremėzdišku apvalkalu, o padėjus ant kepimo popieriaus aiškiai mačiau, kad tas uogos šonelis, ant kurio ji padėta, liks nugulėtas ir valgančiam desertą gali kilti įtarimas, kad kažkas uogą jau buvo bandęs ragauti, bet persigalvojęs padėjo atgal. Juk vaikų šventėje gali taip nutikti, ar ne? Trumpai tariant, prasiterliojus su  keletu braškių, supratau, kad reikia kažką keisti – tokiu būdu šokoladuoti uogas ne man. Kotelius su lapeliais nuskabiau, braškes į šokoladą ėmiau merkti ne iki pusės, o visas, pistacijomis tik šiek tiek pabarstydama uogų viršų ir šonus. Taip paruoštas uogas iš karto dėjau į popierėlius (uogos buvo mažokos tad dėjau į saldaininius, dideles galima  į keksiukų tupdyti) , su kuriais bus patiekiamos, nebedarydama tarpinių stotelių ant kepimo popieriaus.
Rezultatas – gerokai patrauklesni šokoladiniai saldainukai, braškių beveik nematyt, tad jos gali net ir staigmena būti.
Kaip skonis? Pasakysiu atvirai – iš mūsų keturių tik Viliukas prasitarė, jog braškės galėtų tokios ir augti. Vienų uogų jis nesiveržia valgyti, o braškių šokolade matyt ir visą vagą sušveistų. Visi kiti sutarėm, kad mums braškės be šokolado gardesnės. Taigi, šis desertas – individualaus skonio reikalas, matyt, bus nuosaikiau jį vertinančių, o bus ir tokių, kuriems jis labai labai.

Braškės šokolade
Braškės šokolade

Reikės:

  • 0,5 kg braškių;
  • 200 g šokolado;
  • 50 g pistacijų;
  • popierinių krepšelių saldainiams arba keksiukams;
  • medinio iešmelio.

Gaminame braškes šokolade:

1. Pasiruošiame saldainių arba keksiukų popierėlius (priklausomai nuo uogų dydžio);
2. Pistacijas išlukštename ir susmulkiname. Aš paberiu ant medinės lentelės, uždengiu maisto plėvelės gabaliuku ir padaužau virtuviniu plaktuku.
3. Šokoladą sulaužome gabalėliais ir ištirpiname karšto vandens vonelėje.
4. Mediniu iešmeliu pasmeigiame uogą toje vietoje kur buvo kotelis, merkiame į šokoladą, šaukštu nubraukiame jo perteklių, tupdome braškę į popierėlį kotelio vieta į apačią ir apiberiame šiek tiek smulkintomis pistacijomis.

Taip paruošę braškes šokolade 15 min. leidžiame joms sustingti. Galima šaldytuve, bet jame laikykite ne ilgiau nei valandą, nes ant šokolado ims kauptis kondensato lašeliai, jis gali pabalti ar dar ką sugalvoti.

 

 

Nuotraukos: A. Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *