greitas rudeninis tortas be kiaušinių

Greitas rudeninis tortas be kiaušinių

Greitai paruošiamo torto be kiaušinių pagrindas – cukinijų šokoladainis, kuris šiemet yra mūsų namų rudeninis hitas. Kepame ir niekaip neatsivalgome – lengvas tiek valgyti, tiek gaminti, tad jau kurį laiką audžiau mintį, kaip jį ant torto pakylos užkelti. Sprendimas – kelios saujos kepintų žemės riešutų ir toks pat lengvas graikiško jogurto ir grietinėlės sūrio kremas. Gauname visai sveiką ir draugišką mažųjų pilvams tortą – saikingai cukraus ir riebalų, daug cukinijų, dalis miltų rupių ir tinka nevalgantiems kiaušinių.

sveikas šokoladinis tortas vaikams

Man labai patinka, kad šokoladainis, kuris čia tampa torto biskvitu, visada iškepa be ožių, niekada nesugalvoja subliūkšti, prikibti prie kepimo formos ar kitaip negražiai pasielgti. Purus ir saikingai drėgnas, aš jo tortinei versijai naudojau tik minėtą jogurto-grietinėlės sūrio kremą, tačiau jei norite saldžiau ir nuodėmingiau, biskvitą galite pjauti į 3, o ne į 2 dalis ir vieną tarpusluoksnį pertepti žemės riešutų sviestu arba pašildytu karamelizuotu sutirštintu pienu „Rududu“ (kaip ypatingame maskarponės sūrio torte).

Apie riešutus – jei tortą valgys labai maži žmonės, juos, prieš berdami į tortą, pasmulkinkite į kelias dalis kombainu aštriais peiliais arba kavamale. Didesniems valgytojams riešutus galime berti nesmulkintus. Pasmulkinti reikės tik tuos riešutus, kuriais puošime torto viršų. Riešutus pakepinti galime patys: 15–20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

 12 valgytojų:

  • 120 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar kokosų)
  • 140 g cukraus
  • 1 šaukštelio maltos vanilės
  • 160 g baltų kvietinių miltų
  • 160 g rupių kvietinių miltų
  • 5 šaukštų kakavos miltelių be priedų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 1 šaukštelio druskos
  • nedidelės cukinijos (kad išeitų 2 stiklinės tarkių)
  • 3 saujų kepintų žemės riešutų
  • indelio (400 g) graikiško jogurto
  • pakelio (125 g) grietinėlės sūrio „Philadelphia original“
  • 0,5 šaukštelio maltos vanilės
  • 2-3 šaukštų cukraus pudros
  • 0,5 šaukšto citrinos sulčių

Kepame greito rudeninio torto be kiaušinių biskvitą:

1. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių.

2. Viename inde sumaišome cukrų, aliejų ir 1 šaukštelį maltos vanilės, įmaišome 5-6 šaukštus graikiško jogurto. Likusį jogurtą paliekame kremui.

3. Kitame inde sumaišome abiejų rūšių miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską. Įmaišome juos į drėgną masę. Gauname tirštus, drėgnus trupinius.

4. Cukiniją sutarkuojame stambia tarka. Beriame ją į prieš tai pasiruoštus šokoladinius trupinius ir labai gerai išmaišome, kad pasiskirstytų tolygiai – gauname labai tirštą, sunkiai maišomą masę. Jei cukinija sausesnė ir tešla visai nesukrenta į vientisą masę, galime papildomai įdėti 1-2 šaukštus jogurto. Įberiame 2 saujas kepintų riešutų, saują paliekame tortui papuošti.

5. Sukrečiame tešlą į lengvai aliejumi pašlakstytą 22 cm atsegamą torto kepimo formą, šaukštu išlyginame paviršių ir siunčiame į karštą orkaitę 25-30 minučių. Iškeptam biskvitui leidžiame pilnai atvėsti.

Gaminame kremą ir pertepame greitą rudeninį tortą be kiaušinių:

1. Suplakame graikišką jogurtą su grietinėlės sūriu, 0,5 šaukštelio maltos vanilės, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Gauname vientisą kremą.

2. Atvėsusį biskvitą perpjauname skersai per pusę, tepame ant apatinio biskvito kiek mažiau nei pusę kremo, dedame viršutinį biskvitą ir aptepame likusiu kremu.  viršų puošiame smulkintais kepintais riešutais.

Greitai paruošiamą rudeninį tortą be kiaušinių valgome iš karto arba palaikome šaldytuve per naktį.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *