greiti avižų batonėliai kurių nereikia kepti

Greiti avižiniai batonėliai, kurių nereikia kepti

Naudingų dalykų kupinus avižinius batonėlius galime pagaminti ir nejungdami orkaitės! O jei virtuvėje gyvena paslaugusis kombainas, sveikam vaikų skanėstui paruošti teužtruksime dešimt minučių. Žemės riešutų sviestas, cinamonas, mmm, nors liežuvį praryk! O geriausia, kad laikomi šaldytuve nesugenda visą savaitę – juk taip patogu, kai po ranka yra sveikų užkandžių vaikams atsargos!

Gamindami avižų batonėlius, drąsiai improvizuokime, berkime mėgstamų sėklų ar džiovintų vaisių. Recepto originale, kurį aptikau tinklapyje mywholefoodlife.com, avižų batonėlius siūloma gaminti su smulkiais šokoladiniais saldainiais – mini chocolate chips, aš juos keičiu džiovintomis spanguolėmis, lygiai taip tinka razinos, abrikosų gabalėliai, stambiai tarkuotas šokoladas.
Jei gaminsite su klevų sirupu, masė turi gerai susimaišyti, tuo tarpu jei rinksitės medų – sėkmė priklausys nuo jo skystumo. Todėl, jei medus apstingęs, sutirštėjęs – būtinai pašildykite jį vandens vonelėje, kad atsileistų ir suskystėtų.

avižiniai batonėliai sveiki užkandžiai vaikams

 Reikės:

  • 1,5 stiklinės greito virimo avižų dribsnių
  • 1/2 stiklinės moliūgų sėklų
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/3 šaukštelio druskos
  • 1 ir 1/4 stiklinės žemės riešutų sviesto
  • 1/3 stiklinės klevų sirupo arba skysto medaus
  • 1/2 stiklinės džiovintų spanguolių arba razinų.

Recepte matuojama įprasto dydžio – 250 ml stikline.

Gaminame greitus avižinius batonėlius, kurių nereikia kepti:

1. Maždaug 20×20 cm indą išklojame sulamdytu kepimo popieriumi, kad gražiai įsitaisytų ir šonuose dar liktų aukštesni popieriaus kraštai – už jų pagamintą ir sušaldytą skanėstą ištrauksime iš formos.

2. Avižų dribsnius sumaišome su moliūgų sėklomis, cinamonu ir druska.

3. Beriame juos į virtuvės kombainą, įdedame riešutų sviestą (galime nesunkiai jo ir patys pasigaminti – receptas čia), sumaišome su tešlai maišyti skirta programa.

4. Supilame sirupą arba skystą medų ir sumaišome iki vientisos masės. Jei masė nesulimpa, dėkite papildomai riešutų sviesto, sirupo ar skysto medaus. Arba atsargiai, nepadaugindami, įpilkite kelis šaukštus vandens. Masės konsistencija turi būti tokia, kad suspaudus suliptų į gumulą.

5. Įmaišome džiovintas spanguoles ar razinas ir masę dedame į popieriumi išklotą indą. Gerai paspaudžiame, išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą 30 minučių. Joms praėjus, ištraukiame laikydami už kepimo popieriaus kraštų ir supjaustome vienodais gabalėliais. Greitus avižų batonėlius, kurių nereikia kepti, laikykime šaldytuve.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Panašūs receptai:

Sveiki naminiai avižų batonėliai

Sveikas skanėstas vaikams, kurio nereikia kepti

4 Responses

  1. Rita
    |

    Labai vilioja šis ir kiti panašūs skanėstai, bet nedrįstu dėl žemės riešutų sviesto (kaip alergeno). Gal patartumėte kuom jį pakeisti?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Rita, jei esate alergiška žemės riešutams, žinoma, negalima, tačiau jei alergijos nėra, saikingai valgant, tai daug gerų dalykų turintis produktas (ypač, jei sviestas namuose gamintas). Kuo pakeisti nežinau, bet iš panašių skanumynų galėtumėte pabandyti skanėstą iš datulių ir migdolų, tikrai labai skanus, iš natūralių produktų ir ne taip stirpiai alergizuojančių, jo receptas – čia. Arba – kepti avižiniai batonėliai, jų sudėtyje nėra žemės riešutų sviesto, jų receptas – čia.

  3. Rita
    |

    Minėtą iš datulių ir migdolų jau išbandėm, visiems patiko. Antrajam jau nusipirkau produktus. O dėl alergijos – kadangi orientuojamės į mažus vaikus, tai dėl bijau tik dėl galimos alerginės reakcijos. Visgi, ačiū už receptus 🙂

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Taip, tokiu atveju reikėtų labai atsargiai nedidelį kiekį žemės riešutų ar jų sviesto duoti paragauti. Smagu, kad gaminate pagal Gimtadienio mugės receptus, dar smagiau išgirsti, kad receptai patinka 🙂 🙂 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *