Karštos užkandėlės iš lavašo

Ir vėl lavašas – karštos užkandėlės

Lavašas – nuostabus dalykas. Sudėtis paprasta ir mamas nervuojančiais priedais neaptekusi, o vaikų vaišėms iš jo galima tiek visko paruošti!  Ir gardžių suktinukų prisukti, ir greitų krepšelių salotoms prilankstyti, ir traškučių prikepti. Net ir karštas užkandėles su šia plokščiaduone galima iškepti – su įvairiausiais įdarais, kaip kad kepamos tartos bei kišai, tik kepinio pagrindo vaidmenį, vietoje trapios tešlos, atiduodant lavašui. Aš karštiems lavašo krepšeliams pasirinkau vaikų mėgstamą kumpio, sūrio ir šaldytų žirnelių derinį.

Su karštais lavašo krepšeliais reikia elgtis atsargiau nei su krepšeliais salotoms. Geriausia, kad krepšelius įtaisant į keksiukų formeles, plyšelių atsirastų kuo mažiau: karšti įdarai paprastai užpilami kiaušinio plakiniu, o jis tikrai nepraleis progos pro įtrūkimus visokius prabėgti ir prie formelių kraštų negražiai prikepti. Jei taip atsitiko, teks atsargiai, kad neaplūžinėtų, krepšelius su šakute iš formelių iškrapštyti.

17-18 krepšelių reikės:

  • 1 lavašo lakšto (180 g),
  • 3-4 šaukštų aliejaus,
  • 3 kiaušinių,
  • 100 ml grietinėlės arba pieno,
  • apie 60 g šaldytų žirnelių,
  • 90 g virto kumpio,
  • 30 g tarkuoto parmezano,
  • druskos, juodųjų pipirų.

Gaminame karštas užkandėlės iš lavašo:

  1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 200 laipsnių.
  2. Žirnelius perliejame verdančiu vandeniu ir gerai nusausiname. Kumpį supjaustome smulkiai. Kiaušinius išplakame su grietinėle ar pienu, įberiame žiupsnį druskos ir  juodųjų pipirų ant šaukštelio galo.
  3. Lavašo lakštą patepame aliejumi, išsikerpame skritulius (pradžioje išsikirpkite vieną pabandymui – jo skersmuo turi būti didesnis bent 2 cm už keksiukų formelės skersmenį).
  4. Labai atsargiai, stengdamiesi neįplėšti, klojame lavašo skritulius į aliejumi išteptas keksiukų formeles, beriame į kiekvieną po pusę šaukšto žirnelių, dedame po pusę šaukšto smulkiai pjaustyto kumpio, beriame po šaukštelį parmezano ir užpilame 2-3 šaukštais kiaušinių ir grietinėlės plakinio.
  5. Kepame apie 15-20 minučių – tiek, kad kiaušinių ir grietinėlės plakinys sutvirtėtų ir iškeptų.

karšti krepšeliai iš lavašo

Šie lavašo krepšeliai skanūs ir atvėsę, tačiau patys gardžiausi – dar šilti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *