ledinukai iš arbūzo

Ledinukai iš arbūzo

Iš tiesų vadinti šį desertą ledinukais ne visai derėtų, nes tai tiesiog šaldytas arbūzas. Tačiau mes juk kalbame apie idėjas vaikų, o ne priekabių dėdžių ar tetų šventėms – o vaikams smagus patiekalo pavadinimas yra beveik tiek svarbus kiek ir skonis. Sutikite, kad ledinukai iš arbūzo skamba tikrai šauniau nei šaldytas arbūzas.

Šiuos ledinukus patogiausia išpjaustyti ne iš įprastų pusinių, o iš apskritų riekių, o arbūzą geriausia rinktis besėklį.

12 ledinukų reikės: 3 apskritų riekių arbūzo (apie 2 cm storio), 12 medinių iešmelių ar plastikinių pagaliukų saldainiams gaminti, sausainių kepimo formelių, maistinės plėvelės.

Jei arbūzas su sėklomis, peilio galu išimame iš jo sėklas. Sausainių formelėmis išpjaustome ledinukus. Į kiekvieną ledinuką iki vidurio ar dar giliau smeigiame po medinį iešmelį (prieš tai nuo jų nupjovę aštrius galus), apvyniojame maistine plėvele, dedame į šaldiklį ir užšaldome. Likusį nuo tokio pjaustymo arbūzą patiekiame vaikams nedideliais paprastai supjaustytais gabalėliais.

Jei kalbėti apie ledinukų iš arbūzų skonį – mano vertinimu, šaldytas arbūzas neprilygsta šviežiam, tačiau karštą dieną, arba kai arbūzų sezonas pasibaigęs, visai šaunu tokių ledinukų išsitraukti ir svečius nustebinti. Be to, jie atrodo gražiai ir vaikams patinka visų pirma dėl to, kad: vau, ant pagaliuko…

Nuotraukose ledinukai draugauja su naminiais guminukais, kadangi buvo kadaise mano ruošti ir fotografuoti „Mamos žurnalui“ apie namuose gaminamus saldainius.

2 Responses

  1. Kristina
    |

    Kaži, ištraukus ir padėjus ant stalo atšildami jie neima varvėti?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Ledinukų atšildyti iki galo nereikia, jie valgomi tik kiek atitirpę, kaip ledai, čia toks labiau vasaros malonumas. Tad kai taip valgomi, tai tikrai nevarva 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *