Naminiai guminukai iš sulčių

Naminiai guminukai

Naminiai guminukai pagaminami tikrai paprastai! Yra vaikų, o, ką čia slėpsi, ir suaugusių ne vieną tokį rasime, kurie tiesiog galvas pametę dėl saldainių guminukų. Mano Nidutė, nors dar tik pradeda megzti pažintis su saldumynais, bet guminukus jau įvertino aukščiausiu balu. Net neabejoju, kad tokie prisiekę mėgėjai tikrai neįsižeis prie gimtadienio dovanos, vietoje atvirutės gavę jūsų pačių pagamintų guminukų.

Naminiai guminukai

Guminukai iš sulčių

Naminius guminukus apvoliojame kukurūzų krakmole - jie taps matiniai

 

Išeis 48 guminukai: 300 ml sulčių (ypač tinka granatų, obuolių), 120 g cukraus, 40 g želatinos (apie 50–60 ml).

Gaminame naminius guminukus:

Viską sumaišome, palaukiame kol išbrinks želatina ir kaitindami ant nedidelės ugnies ištirpiname. Leidžiame kiek atvėsti ir supilstome į silikonines saldainių formeles. Statome sustingti į šaldytuvą 1 valandai, po to paliekame apdžiūti kambario temperatūroje. Apdžiuvusius guminukus galima pavolioti kukurūzų krakmole, jo perteklių atsargiai nuvalant virtuviniu teptuku. Tuomet guminukai tampa matiniai, kaip „tikrieji“ guminukai iš parduotuvės.

Ką daryti jei specialių formelių neturite? Šokoladinių saldainių dėžutės dažnai turi tokius plastikinius įdėklus, kuriuose skanumynai po vieną į atskirą skyrelį sutūpę – štai tuos dėžučių „vidurius“ galima puikiai panaudoti gaminant guminukus. Arba atsidaryti šaldiklį, išmesti lauk ledukus (na, galima ir nemesti, tik iškraustyti į kitą talpą), o jų formeles vėlgi panaudoti kilnesniam tikslui – naminiams guminukams gaminti.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

 

11 Responses

  1. giedre
    |

    o ar jie neprilipma prie formelių, kai reikia juos išimti? Kartais labai sunku žele iškrapštyti iš formos, o čia jie tokie mažiukai….

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Tai kad ne – nei kiek, labai tvarkingai ir be didelių pastangų išsiima.

  3. Vika
    |

    Želatina išgaunama žiauriu būdu iš gyvūnų kaulų, fu…ir dar cukrus – ,,baltoji mirtis”. Kam nuo mažens vaikus pratinti prie nesveiko maisto?
    Galima ir sveikų guminukų pagaminti iš agaro miltelių (vietoj želatinos) ir natūraliais saldikliais…

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Vika, mano požiūriu, kiekvienas pasirenkame ką ir kaip valgyti. Žinoma, jei Jums nepriimtina, tai ir negaminsite. O apie natūralius saldiklius suintrigavote, gal galite plačiau paaiškinti kas būtent yra natūralūs saldikliai?

  5. Molė
    |

    Man atrodo bus geri guminukai, tik nezinau ar iseis nes as noriu padaryt kaziuko mugei .Nezinau ar bus skanus !!
    Ar jie dkanus pas jūs išėjo?

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Mole, man šie guminukai labai skanūs, bet jei planuojate mugei, padarykite nedidelę porciją pabandymui – žinosite ar Jums pačiai patinka 😉

  7. Viltė
    |

    Pritariu Alvilei.

  8. Viktorija Martinkiene
    |

    Kiek galioja pagamintas guminukas? Norim dekoruot torta lego naminiais guminukais, tai jų reiks kalno😂. Noretusi pradet gamint anksciau.

  9. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Viktorija, guminukai galioja panašiai kaip ir visi desertai su žele. Aš vaikų šventei vis tiek siūlyčiau patiekti šviežius – gamintus prieš dieną ar maximum 2, nors valgyti juos galima ir ilgiau.

  10. Kristina
    |

    Zelatina galima pakeisti Agar-Agar, o cukru keisti I Stevua saldikli, kuriame cukraus – 0.

  11. Tomas
    |

    Kas iš to Agar-agar’o, jeigu skonis visai kitoks „dumbliškas”, o dar ir miltelių konsistencija jaučiasi, nes neįmanoma ištirpint jų 100 proc.

    Cukrofobai gali rinktis iš gausybės įvairių saldiklių tiek natūralių, tiek sintetinių, įskaitant minėtą steviją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *