Lietinių tortas

Lietinių tortas, arba Užgavėnės atrieda, atidunda!

Vaikai plius blynai lygu karšta meilė! Bent man nepasitaikė susipažinti su mažu žmogiuku, kuris nevalgytų blynų. Žinia, yra tokių, kurie juos valgo ramiai ir be didelių emocijų, tačiau yra ir tokių, kurie, jei leistum, mįstų vien šiais miltiniais stebuklais. Tokiems prisiekusiems blyniams ir skiriamas lietinių torto receptas. Jis puikiai tiks, kai vaiko gimtadienis išpuola darbo dieną, didysis šventimas su būriais svečių laukia savaitgalį, o svarbią datą vis tiek norisi atšvęsti bent šeimos rate. Štai čia į sceną gali drąsiai žengti lietinių tortas – paprastai paruošiamas ir labai gardus. Na, o atskubančių Užgavėnių stalui šis skanėstas tiks be jokių išlygų, pamėginkit!

Lietinių tortas gimtadienio mugė

16 lietinių reikės:

  • 50 g sviesto,
  • 200 g kvietinių miltų,
  • 0,5 šaukštelio druskos,
  • 3 kiaušinių,
  • 600 ml pieno,
  • trupučio riebalų kepimui (lietiniai kepti ant sviesto švelnesnio skonio nei kepti ant aliejaus).
    Įdarui ir papuošimui:
  • 300 ml bruknių, aviečių ar kitos mėgstamos uogienės,
  • 400 ml plaktos grietinėlės arba 400 gramų varškės kremo,
  • 200 gramų mėgstamų šviežių arba šaldytų uogų, pabarstukų (nebūtinai).

Lietinius tortui galima paruošti iš anksto, o pertepti reikia prieš pat patiekiant.

 Kepame lietinių tortą:

1. Iškepame lietinius: sviestą ištirpiname ir paliekame, kad atvėstų.

2. Į dubenį įmušame kiaušinius, įpilame 100 ml pieno ir lengvai paplakame šakute, kad susimaišytų.

3. Į gautą plakinį suberiame miltus bei druską ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišome. Paliekame tešlą pastovėti 10-20 minučių.

4. Įkaitiname keptuvę su trupučiu riebalų, iškepame plonus lietinius ir juos atvėsiname.

5. Lietiniai virsta tortu: dedame blyną ant lėkštės ir užtepame uogiene. Uždedame antrą blyną ir užtepame grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuojame iki viršaus. Pačioje viršūnėje įsitaisiusį blyną puošiame grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstome uogomis ir, jei norisi, pabarstukais. Lietinių tortą tiekiame į stalą ir gardžiuojamės.

Tvirto, sotaus, mėsiško lietinių torto receptas čia.

 

2 Responses

  1. Lina
    |

    Skubame pasigirti, isbandeme, labai patiko! Uogu neturejau, tai puosem grietinele ir tarkuotu sokoladu, visi valge net ausys linko, vykes receptas!

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela, Lina, labai smagu, kad lietinių tortas Jums patiko 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *